Tekel'in 81 başmüdürlüğünden 42'si kapatılıyor

Haber Giriş : 14 Ocak 2006 10:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ÜİB'in kararı onaylamasıyla 610 personel işsiz kalacak

Bu yıl sonuna kadar özelleştirilmesi hedeflenen Tekel'in küçültülmesi için düğmeye basıldı. Tekel'e ait 81 baş müdürlüğün 42'sinin kapatılmasına karar verildi. Tekel' in "42 üe veda" kararının hayata geçmesiyle, 610 personel işsiz kalacak. Tekel Yönetim Kurulu tarafından alınan kararın uygulanması için Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK) tarafından onaylanması gerekiyor. Bununla ilgili ÖYK kararı da imzaya açıldı. Kararı Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Devlet Bakanı Ali Babacan, Sanayi Bakanı Ali Coşkun ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım imzalayacak. Kamuoyunda tepki yaratmasından kaygı duyduğu için kararı gizli tutan Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) tartışmaya zaman bırakmadan uygulamaya geçmeyi planlıyor.

Başmüdürlüklerin kapatılması, 81 ilde başmüdürlüğü, bunlara bağlı 911 sabit ve gezici toptan sancısı ile 180 bin civarında perakende bayisi bulunan Tekerin küçültülme kararının ilk adımı olacak. Tekel Sigara Pazarlama ve Dağıtım bünyesindeki 42 başmüdürlüğün kapatılmasının ardından halen İstanbul, Tokat, Ballıca, Adana, Malatya ve Bitlis olmak üzere toplam altı adet olan sigara fabrikasının sayısı azaltılacak.

Bu kapsamda üretimi durdurulan Adana Sigara Fabrikası tamamen ortadan kalkacak. Ardından da diğer fabrikaların kapatılması konusu teker teker ele alınacak.

Hangi şehirlerden çıkıyor?
Tekel başmüdürlüklerinin kapatılacağı 42 il şöyle: Adıyaman, Ağrı, Aksaray, Amasya, Ardahan, Artvin, Batman, Barün, Bayburt, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Bolu, Burdur, Çankırı, Düzce, Erzincan, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, İsparta, İğdır, Karabük, Karaman, Kırıkkale, Kırklareli, Kırşehir, Kilis, Mardin, Muş, Nevşehir, Niğde, Osmaniye, Rize, Siirt, Sinop, Şırnak, Şanlıurfa, Tunceli, Uşak, Yalova, Yozgat.

vatan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber