Aile Bakanlığı rotasyonu yeniden düzenledi

2 yıla yakın bir süredir beklenen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Yer Değiştirme Yönetmeliği 17 Mayıs 2013 tarihli Resmi Gazetede yayımlandı.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 17 Mayıs 2013 08:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Aile Bakanlığı rotasyonu yeniden düzenledi

Bakanlık çalışanları memurlar.net forumunda bilgi paylaşımında bulunabilir. Tıklayınız.

Memurlar.net olarak yönetmeliği açıklamadan önce şu hususu belirtmek istiyoruz. Önceki ismi Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu olan SHÇEK'te de rotasyon vardı. Yeni yönetmelik ise rotasyona tabi olacak unvanlarda, sürelerde ve diğer hususlarda değişiklik yapmıştır.

6 UNVANDA ÇALIŞAN MEMURLAR HARİÇ TÜM BAKANLIK MEMURLARI ROTASYONA TABİ OLACAK?

Yönetmeliğe göre, şu unvanlarda görev yapanlar hariç Bakanlıkta çalışan tüm memurlar yer değiştirecek: Bakanlık merkez teşkilatında görevli şube müdürü, müdür, daire başkanı ve üstü yöneticiler ile taşra teşkilatında görevli il müdürü ve il müdür yardımcıları

DÖRDÜNCÜ BÖLGEDE GÖREV YAPMA SÜRESİ 3 YIL OLARAK BELİRLENDİ

Bakanlık, illeri dört hizmet bölgesine ayırdı. Merkez teşkilatı birinci hizmet bölgesi kapsamında...

Zorunlu çalışma süreleri birinci bölgede 7 yıl, ikinci bölgede 5 yıl, üçüncü bölgede 4 yıl, dördüncü bölgede 3 yıldır.

Bölge hizmet sırası personelin Bakanlık kadrolarına ilk atandığı bölge esas alınarak belirlenecek. İlk atandığı bölgede süresini dolduran personelin sonraki görev yeri, dördüncü bölgeden yukarıya doğrudur.

Personelin, hizmet bölgeleri ve bölge içerisindeki yerler için belirlenen süreler kadar fiilen çalışmadan, 13 (sağlık), 14 (eş) , 15 (çocukların öğrenim durumu), 16 (yetkili amirin teklifi) ve 17 nci (olağanüstü durumlarda atama) maddelerde yer alan mazeretler ve durumlar hariç doğrudan bir üst hizmet bölgesine atamaları yapılamayacak.

BULUNDUĞU BÖLGEDE 10 YILINI DOLDURAN PERSONEL

Personelin bulunduğu yerde görev yapma süresi ( 13 üncü ve 14 üncü maddelerde yer alan sağlık veya eş mazereti bulunanlar hariç,) en fazla on yıldır. 10 yılını dolduran personelin yer değiştirmesi yönetmeliğin geçici 2. maddesi gereğince 2014 yılında uygulanacaktır.

YER DEĞİŞTİRMELER HAZİRAN VE EYLÜL'DE YAPILACAK

Bulunduğu bölge veya yerin zorunlu veya azami çalışma süresini doldurarak yer değişikliği talebinde bulunan personelin atamaları her yıl Haziran ve Eylül ayları arasında Yönetmelikte gösterilen esaslara göre toplu olarak yapılır. Ancak,

a) 13, 14 ve 17 nci maddelerde yer alan sağlık ve eş durumu mazereti ile can güvenliği şartlarının ortaya çıkması.
b) 16 ncı maddedeki şartların ortaya çıkması.
c) Personelin eşinin veya çocuğunun vefat etmesi.
ç) Görevde yükselme ve unvan değişikliği suretiyle atama durumunun ortaya çıkması.
durumlarında bu tarihler dışında da yer değişikliği yapılabilecek.

ROTASYONDA HİZMET PUANI ESAS ALINACAK

Yönetmelikte yer alan hükümlere göre 15 Eylül itibariyle bulunduğu bölge veya yerin zorunlu çalışma süresii dolduran personel isteğe bağlı yer değişikliği talebinde bulunabilecek.

BÖLGE İÇİNDE YER DEĞİŞİKLİĞİ İÇİN 2 YIL HİZMET ARANIYOR

Bulunduğu bölge içerisinde zorunlu çalışma süresini dolduran personelden aynı bölge içerisinde bir yere kendi talebi üzerine atanmış olanlar, en az iki yıl fiilen çalışmadan başka bir yere atama talebinde bulunamazlar.

ADAY MEMUR, ADAY MEMURKEN YER DEĞİŞİKLİĞİ YAPAMAYACAK

Aday memurların adaylık süresi içerisinde başka bir yere ataması yapılamayacak.

EŞİ ÖZEL SEKTÖRDE VEYA SERBEST ÇALIŞANLAR DA NAKİL İSTEYEBİLECEK

Bakanlık eşi sadece memur olarak çalışanlara değil eşi sigortalı olarak veya serbest olarak çalışanlara da nakil hakkı tanıdı. Bunun için eşin son üç yıl içerisinde 720 gün prim ödemek suretiyle sigortalı olması gerekiyor.

EŞ DURUMU ATAMASINDA KİM KİME TABİ OLACAK?

Her ikisi de Bakanlık personeli olan atamaya tabi eşlerin talepleri, sırasıyla yönetici kadrolarında bulunana, eşitliği halinde kazanılmış hak aylığı yüksek olana, bunların eşitliği halinde hizmet süresi fazla olana göre değerlendirilir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber