Vekilin 'Valiyle ilişkisi var' dediği doktor iddiaları yalanladı

AK Parti Adana Milletvekili Ali Küçükaydın'ın, Adana Valisi Hüseyin Avni Coş'un milletvekillerini yasadışı dinlettiği iddialarının yer aldığı mektubunda, Vali Coş ile Kırklareli Valiliği sırasında ilişkisi ilişkisi olduğu iddia edilen ve tayinini Adana'ya çıkarttığı ileri sürülen Dr. A.B.B, iddiaların iftira ve gerçek dışı olduğunu bildirdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Mayıs 2013 13:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Vekilin 'Valiyle ilişkisi var' dediği doktor iddiaları yalanladı

Veysel Emre Gelibolu, müvekkili Dr. A.B.B. adına yaptığı açıklamada, 13 Mayıs 2013 tarihli çeşitli basın yayın organlarında müvekkili A.B.B. ile ilgili, Adana Milletvekili Ali Küçükaydın'ın iddialarırının yer aldığını belirterek, "Bu habere göre müvekkilimiz hakkında Küçükaydın, 'Aynı şekilde daha önceden Kırklareli Valiliği sırasında ilişkisi olduğu iddia edilen Dr. A.B.B.'yi Adana'da bir özel hastaneye yerleştirdiği gerçektir. Doğruluğunun SGK kayıtlarından tespitinin kolayca mümkün olacağı malumlarınızdır' şeklinde gerçeklikle çelişkili bir iddiayı dile getirmiştir. Sayın milletvekilinin, daha önce Adana Valisi Hüseyin Avni Coş hakkında iftiralarla dolu binlerce mektubu organize biçimde milletvekillerine ve hükümet yetkililerin, bürokratlara gönderen çıkar çevrelerinin söylemlerini tekrar eder konuma düşmesi temsil ettiği makamın ağırlığına uygun düşmemektedir" dedi.

*Vekilin Vali hakkındaki iddialarına soruşturma/ Video

Vekilin valiyi şikayet ettiği o mektuptaki ilginç tesadüf

Dr. A.B.B'nin, Adana doğumlu olduğunu, ailesinin de Adanalı ve Adana'da yaşadığını belirten Gelibolu, "Müvekkilimiz zorunlu görevini tamamladıktan sonra ailevi sebeplerle memleketi Adana'ya atanmak için 3 yıl beklemiş ancak bu durum gerçekleşmeyince, Vali Coş'un atanmasından daha önce, istifa ederek memleketi Adana'ya dönmüş ve kanunların ve diplomasının vermiş olduğu yasal haklar gereği serbest hekimlik faaliyetini yürütmeye başlamıştır. Ayrıca müvekkilimizin, tıp fakültesinden mezun olmuş bir hekim olarak, serbest doktorluk yapmak için Sayın Adana Valisi Hüseyin Avni Coş da dahil olmak üzere hiç kimseye karşı bir muhtaciyeti bulunmamaktadır. Müvekkilimiz, diplomasının verdiği yetkiyle serbest hekimlik yapmaya muktedirdir. Müvekkilimizin belirtilen valiyle ilişkisi olduğu iddiası da tümüyle gerçek dışıdır. Kaldı ki müvekkilimiz, buna benzer yakışıksız ithamları Kırklareli'nde çıkaranlar hakkında da gerekli yasal işlemleri yapmıştır. Yakışıksız ve ahlaksız ithamlara karşı Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yasal işlem yapılmış ayrıca ilgili şahıslar hakkında Kırklareli Asliye Hukuk Mahkemesi'nde manevi tazminat talepli davalar ikame edilmiş ve bu davalar müvekkilimiz lehine sonuçlanmıştır. Hemen belirtmek isteriz ki evli, barklı bir Valiyle müvekkilimizin gönül ilişkisi içerisinde olduğunu gerçekmiş gibi dillendirmek, iddianın ötesinde yaşanıyor gibi göstermek hiçbir vicdana, ahlaka ve insafa sığmaz. Hele hele SGK kaydı ile "ilişki" ispatının ise hukuki ve akli bir mesnedi bulunmamaktadır. Milletvekilinin, kişisel amaçları için bir genç kızın kişilik haklarına zarar vermesi hukuka ve ahlaka aykırıdır. Yapılan karalama kampanyasıyla genç bir kızın geleceği karartılmakla kalmayıp hayattan beklediği hayallerine de ağır darbeler vurulmaktadır. Kadına şiddetin yoğun olarak yaşandığı son günlerde üstelik bir milletvekili eliyle yine bir kadına, bu sefer şiddetin başka türlüsü olan duygusal şiddet acımasızca uygulanmaktadır. Sayın vekile, hukuka saygılı olması, bir müfterinin mesnetsiz isnatlarına değil de doğrudan konunun muhatabına inanması gerektiğini ve kendisi hakkında da adli makamlarda yasal takibat yapılacağını hatırlatır, kamuoyunun bilgilerine saygılarımızla sunarız."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber