SSK'nın stok ilaçları Diyanet ve askeriyeye

Haber Giriş : 15 Ocak 2006 09:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SSK'lı hastaların ilaçlarını eczanelerden almaları için yapılan düzenlemeden sonra elde kalan 6 milyon YTL'lik ilacın kullanım süresi dolmadan elden çıkarılmasına çalışılıyor

SSK İlaç ve Tıbbi Malzeme Sanayii Müessesesi'nin satılma kararının ardından, miadı dolmak üzere olan ve ne yapılacağı belli olmayan 6 milyon YTL'lik ilaç stokunun, Diyanet, Milli Savunma Bakanlığı ile Kızılay'a satılması için girişimde bulunulduğu ortaya çıktı.

Depolarda kaldı
Başbakanlık Yüksek Denetleme Kurulu raporunda, SSK İlaç ve Tıbbi Malzeme Sanayii Müessesesi'nin Ekim 2005 itibariyle satılma kararı alındığı, depodaki ilaçlarla hammaddeler tükeninceye kadar devamı öngörülen üretim sonucu oluşacak ilaçların toplam bedelinin de yaklaşık 6 milyon YTL olacağı kaydedildi.

Girişimler sürdürülüyor
Bu ilaçların özellikle miadı dolmaya yakın olanlardan başlayarak elden çıkarılması için çalışmalar yapıldığına dikkat çekilen raporda, miadı 31 Ocak 2007'ye kadar olan ilaçların Sağlık Bakanlığı sağlık birimlerine devri konusunda anlaşma sağlandığı, ancak ilaçların tümünün bu şekilde tüketimi konusunda mutabakata varılamadığı kaydedildi. Raporda, "Bu arada, ilaçların satışı için, Milli Savunma Bakanlığı, Türkiye Kızılay Derneği, Diyanet İşleri Başkanlığı, Bakırköy Belediye Başkanlığı gibi kuruluşlar nezdinde de girişimlerde bulunulduğu belirlenmiştir" denildi.

Raporda ayrıca, üretimin tümüyle tamamlanması sonucu personelin büyük kısmının hızmet dışı kalacağı vurgulanarak, bunun ekonomik kayıplara yol açacağı tespiti yapıldı. Raporda, "Bu husus göz önünde bulundurularak, mevcut personel boşta tutulmayıp diğer kurum ünitelerinde değerlendirilmelidir" ifadelerine yer verildi.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber