PTT, Haziran'da son kez ve büyük alım yapacak

PTT'nin özelleştirilmesine ilişkin Kanun tasarısı TBMM'den geçti ve yayımlanması bekleniyor. Bu süreç sona erene kadar kamu kurumu olma statüsünü devam ettiren PTT personelini de yine KPSS ile alacak.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 18 Mayıs 2013 13:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
PTT, Haziran'da son kez ve büyük alım yapacak

2013/1 Haziran alımında son kez büyük alım yapacak

PTT önümüzdeki Haziran alımlarında son bir defa daha KPSS ile personel alacak. PTT, Haziran yerleştirmeleri için 730 kadro hazırladı. Alımların büyük bir çoğunluğu İstanbul, Ankara, Kocaeli ve İzmir'e olacak.

Hangi bölümlerden alacak?

PTT, haziran ayında sadece lisans(4 yıllık) mezunlarından alacak. 2012 yılı P3 puanı olan adaylar tercih yapacak. (2011 puanları ile tercih yapılamaz.) Kadrolarda İİBF ve istatistik mezunları ağırlıklı olacak. (Ancak, kurum henüz bölümleri resmi olarak kesinleştirmedi.)

PTT'deki personelin statüsü

PTT bir kamu iktisadi kuruluşudur. Personeli 399 sayılı KHK'ye tabi sözleşmeli personel olarak çalışır ve maaş imkanları oldukça iyidir.

Kadrolu memurluk ile PTT sözleşmeli personelinin karşılaştırması için tıklayınız.

PTT özelleşince kurum personeli ne olacak?

PTT ile ilgili kanun yürürlüğe girince kurum personeline seçimlik hak tanınacak ve isteyenler ya 399 KHK'ya tabi olarak devam edecekler ya da bunu feshederek şirket bünyesinde 4857 sayılı İş Kanununa tabi işçi statüsüne geçecekler. Yani işsiz kalmak ya da işten çıkarılmak gibi bir durum olmayacak.

Konuya ilişkin detaylı bilgi için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber