Sevk aldınız, ek dersiniz kesilir mi?

Kimlere muayene olduktan sonra yarım günlük süre zarfında tekrar göreve dönmeleri halinde ek ders ücreti ödenir mi?

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 20 Mayıs 2013 00:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sevk aldınız, ek dersiniz kesilir mi?

Kimlere muayene olduktan sonra yarım günlük süre zarfında tekrar göreve dönmeleri halinde ek ders ücreti ödenir mi?

Bu sorunun cevabını bulabilmek için Hangi hallerde yarım gün izinlerde ek dersler ödenir? Sorusuna cevap aramamız gerekmektedir.

Bu soruya Hangi hallerde yarım gün izinlerde ek dersler ödenir?” haberimizde yer verdiğimiz cevapta ki mevzuat hükümlerine göre; Millî Eğitim Bakanlığı Yönetici Ve Öğretmenlerinin Ders Ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararın “Görevin fiilen yapılması” başlıklı 25.maddesi 3.fıkrasındaki; “Bu Kararın 10, 14 ve ek 1 inci maddeleri ile 16 ncı maddesinin ikinci fıkrası uyarınca ödenen ek ders ücretleri, yarım günlük izinler hariç, her ne şekilde olursa olsun izinli ve raporlu olunan sürelerde ödenmez.” hükümlerine istinaden ödenen ek derslerde yarım gün izinlerde de ek ders ödemeye devam edilmekte, bu maddeler dışında ödenen ek ders ücretlerinde ise yarım gün izinlerde ek dersler ödenmemektedir.

Peki, muayene olduktan sonra yarım günlük süre zarfında tekrar göreve dönmeleri halinde kimler ek ders ücreti alabilir?

Bu duruma göre ek derslerini Ek dersle ilgili esasların “Görevin fiilen yapılması” başlıklı 25.maddesi 3.fıkrasına göre;

a) Ek dersle ilgili esasların 10. maddesi,

b) Ek dersle ilgili esasların 14. maddesi,

c) Ek dersle ilgili esasların ek 1. maddesi,

d) Ek dersle ilgili esasların 16 ncı maddesinin ikinci fıkrasında belirtilen durumlara göre alan öğretmenlerin, rehber öğretmenlerin, okul/kurum yöneticilerinin ve ek ders alan diğer personelin yarım günlük izinlerde ek dersleri kesilmeyeceğinden muayene olduktan sonra yarım günlük süre zarfında tekrar göreve dönmeleri halinde de ek ders ücretleri kesilmeyecektir.

Fakat Millî Eğitim Bakanlığı Yönetici Ve Öğretmenlerinin Ders Ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararın

“Görevin fiilen yapılması” başlıklı 25.maddesi 3.fıkrasında yarım günlük ek dersin;

a) Ek dersle ilgili esasların 10. maddesi,

b) Ek dersle ilgili esasların 14. maddesi,

c) Ek dersle ilgili esasların ek 1. maddesi,

d) Ek dersle ilgili esasların 16 ncı maddesi ikinci fıkrası,

kapsamında açıkça ödeneceği belirtilmiştir.

Bu maddeler dışındaki maddelere istinaden ek ders ücreti alanlara muayene olduktan sonra yarım günlük süre zarfında tekrar göreve dönmeleri halinde ek ders ödemesi yapılamaz.

Örneğin sınıf/branş öğretmeni muayene olduktan sonra yarım günlük süre zarfında tekrar göreve dönmeleri halinde ek ders ücreti alamazken, rehber öğretmen ve okul/kurum yöneticisi alabilecektir.

Buna benzer bir konuda Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü tarafından bir sendikaya verilen 07.02.2013 tarih ve 92617 sayılı cevapta ek ders ücretinden yararlanmakta olan rehber öğretmenlerin, süt izni kullandıkları güne rastlayan ek ders ücretlerinin tam olarak ödenmesi gerektiği belirtilmiştir.

Ahmet Kandemir

Memurlar.net Öğretmenler Bölüm Sorumlusu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber