Soygun parasıyla nişan yapmış

Esenyurt'ta 500 bin lira çalınan silahlı banka soygunu olayının faili olduğu tespit edilen 2 kişi polis tarafından yakalandı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 20 Mayıs 2013 16:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Soygun parasıyla nişan yapmış

Esenyurt'ta 500 bin lira çalınan silahlı banka soygunu olayının faili olduğu tespit edilen 2 kişi polis tarafından yakalandı. Nevşehir'de yakalanan şüphelilerden Kudret A. (32) suçunu itiraf ederken paranın kendisine düşen payıyla nişan yaptığını, kendi ve akrabalarının kredi kartı borucunu ödediğini söyledi. Polis olayla ilgili iki kişiyi daha arıyor.

Esenyurt'ta bulunan bir banka şubesinde 9 Nisan 2013 tarihinde meydana gelen olayda saat 12.30 sıralarında müşteri olarak içeri giren silahlı iki kişi önce güvenlik görevlisini etkisiz hale getirmişti. Bankada bulunan müşterileri bir kenara toplayan soyguncular daha sonra kasada bulunan yaklaşık 500 bin lirayı bir çantaya doldurtup kaçmışlardı.

Polis tarafından olaydan sonra başlatılan çalışmalarda şüphelilerin bankaya gelirken kullandığı kiralık aracın izini süren dedektifler kısa süre sonra soyguncuların ikisinin kimliğini belirledi. Daha önceden benzer suçlardan polise geliş kaydı bulunduğu öğrenilen şüphelilerden Kudret A.'nın olaydan sonra memleketi Nevşehir'e gittiği tespit edildi. Nevşehir'de operasyon düzenleyen İstanbul polisi Kudret A.'yı gözaltına aldı. Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirilen Kudret A.'nın ifadesi doğrultusunda olaya katıldığı tespit edilen Kenan Ş.(43) de İstanbul'da yakalandı.

Gasp Büro Amirliği'nde ifade veren Kudret A. silahlı soygun olayını gerçekleştirdiğini itiraf ederken kendi payına düşen 125 bin lira para ile nişanlandığını, akrabalarının ve kendisine ait kredi kartı borçlarını ödediğini ayrıca bir otomobil aldığını söylediği öğrenildi. Kudret A.'nın yakalandığında üzerinde 5 bin dolar para bulunduğu öğrenildi.

Poliste işlemleri tamamlanan Kudret A. ile Kenan Ş. adliyeye sevk edildi. Yetkililer olaya karışan iki kişinin kimliklerinin belirlendiğini yakalanmaları için çalışmaların devam ettiğini söylediler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber