Emniyet İstihbarat'ta, 11 müdür görevden alındı

Reyhanlı'daki bombalı saldırıların ardından Emniyet İstihbarat Daire Başkanlığı'nda 11 emniyet müdürü görevden alındı. Yerlerine istihbarat kökenli 12 yeni isim geldi.

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 22 Mayıs 2013 07:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Emniyet İstihbarat'ta, 11 müdür görevden alındı

Hatay Reyhanlı'da yaşanan ve 51 kişinin yaşamını yitirdiği saldırının ardından Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) İstihbarat Daire Başkanlığı'nda tayin furyası esti. 11 emniyet müdürü polis akademisine giderken bu isimlerin yerlerine istihbarat kökenli 12 yeni isim geldi. Edinilen bilgilere göre kısa süre önce Meclis Böcek Komisyonu'na dinleme ve izlemelere ilişkin açıklamalarda bulunan Gürsel Aktepe görevden alındı. Yerine Eskişehir Polis Okulu'nda görevli emniyet müdürü Hasan Akgün'ün getirileceği belirtiliyor. Akgün'ün istihbaratın çeşitli birimlerinde görev yaptığı uzun süredir bu kadroda çalışmadığı bildirildi. Görevden alınan diğer isim operasyonlardan sorumlu daire başkan yardımcısı Bülent Demirel oldu. Demirel'in yerine ise Osmaniye İl Emniyet Müdürlüğü'nde personelden sorumlu emniyet müdür yardımcısı Muharrem Yıldız'ın getirileceği belirtiliyor.

*5 ile yeni emniyet müdürü atandı

TAMAMI AKADEMİYE

İstihbarat Daire'de görevli iki emniyet müdürünün de terfi edip başkan yardımcılığına getirileceği onların da polis akademisine gönderildiği ifade edildi. Tayin furyasıyla sol ve sağ örgütleri takip eden şubelerin müdürleri de polis akademisine gönderildi. Yerlerine ise Niğde, Karabük ve Kırşehir gibi illerde görevli istihbarat şube müdürleri tayin edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber