Hizmetliye rotasyon, il müdürüne muafiyet

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tüm memurları rotasyona tabi tuturken, müdürleri bu işlemden muaf tuttu.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 22 Mayıs 2013 09:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hizmetliye rotasyon, il müdürüne muafiyet
HİZMETLİ KAPSAMDA, İL MÜDÜRÜ DEĞİL

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin kapsam maddesine göre kurumda çalışan tüm memurlar rotasyona tabi olacaktır. Ancak, Bakanlık merkez teşkilatında görevli şube müdürü, müdür, daire başkanı ve üstü yöneticiler ile taşra teşkilatında görevli il müdürü ve il müdür yardımcıları Yönetmelik kapsamı dışına alınmıştır.

Yani Bakanlıktaki hizmetli dahi rotasyona tabi tutulurken taşradaki il müdürü ve il müdür yardımcısı 10-15 yıl görev yapabilecek.

YÖNETMELİK, GENEL ÇERÇEVE YÖNETMELİĞE AYKIRI

Oysaki, yönetmeliğin dayanağı olan ve Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe konulan Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına Dair Yönetmeliğin 2. maddesine göre, "Yardımcı Hizmetler Sınıfına dahil memurların" kapsam dışında olması gerekiyordu.

SHÇEK YÖNETMELİĞİ NASILDI?

Yönetmeliğin dayandığı SHÇEK Yönetmeliğinin ilk halinde il müdürü, il müdür yardımcıları, ilçe müdürü ve şube müdürleri de kapsamdaydı. Yine yönetmelişk tüm memurları değil "Taşra hizmet birimlerindeki Uzman Tabip, Tabip, Diş Tabibi, Eczacı, Hemşire, Sağlık Memuru, Fizyoterapist, Diyetisyen, Psikolog, Çocuk Gelişimcisi, Sosyal Çalışmacı, Öğretmen, Sosyolog, Yurt Yönetim Memuru, Din Görevlisi unvanları ile görev yapan personeli" kapsama almıştı.

2008 yılında yapılan düzenlemede il müdürü ve il müdür yardımcıları kapsamdan çıkarıldı.

BİR ROTASYON YÖNETMELİĞİ İLK ÖNCE YÖNETİCİYE UYGULANMALIDIR

Bir kamu kurumunun rotasyon düzenlemesinde, hizmetliyi kapsama almadan önce, yönetici kadrolarında çalışan personeli düşünmesi gerekir.

Ayrıca tüm memurlar kapsama alınmadan önce taşrada hangi unvanlarda ihtiyaç bulunduğunun analizinin de yapılması gerekir.

DİĞER KURUMLAR NE YAPIYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü: Taşra teşkilatı kadrolarında çalışan Bölge Müdür Yardımcısı, Şube Müdürü ve Meteoroloji Müdürleri rotasyona tabi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı: Taşra teşkilatında görev yapan Bölge Müdürü, Bölge Müdür Yardımcısı, Şube Müdürü, Milli Park Müdürü ve Milli Park Müdür Yardımcısı kadrolarında görev yapan personel rotasyona tabi.

Akaryakıt İkmal ve NATO Pol Tesisleri: Başkanlık işletme müdürü ve depo müdürü kadrolarında görev yapan personel, rotasyona tabi.

İçişleri Bakanlığı: İl planlama ve koordinasyon, il dernekler ve il nüfus ve vatandaşlık müdürleri rotasyona tabi...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı: İl Müdürü, İl Müdür Yardımcısı, Araştırma Müdürü, Şube Müdürü ve Araştırma Müdür Yardımcısı kadrolarında görev yapan personel rotasyona tabi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber