Domuz avı turizmi çiftçiye yarayacak

Yurdun pek çok bölgesinde olduğu gibi Fethiye'de de çiftçilerin baş belası haline gelen yaban domuzları için, av merakı olan yabancı turistler devreye girecek

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Mayıs 2013 10:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Domuz avı turizmi çiftçiye yarayacak

Yurdun pek çok bölgesinde olduğu gibi Fethiye'de de çiftçilerin baş belası haline gelen yaban domuzları için, av merakı olan yabancı turistler devreye girecek.

AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Mustafa Ali Türkan, Muğla Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü İzzet Bolatkan'ı ziyaret etti. Yüzde 68'i orman olan Muğla'daki doğal yaşam ile ilgili karşılıklı fikir alışverişinin yapıldığı ziyarette Türkan, Fethiyeli çiftçilerin kabusu haline gelen yaban domuzları için av turizmini dile getirdi. Ziyarette konuşan Türkan, son yıllarda pek çok çiftçinin ürününü yaban domuzlarından koruyabilmek adına türlü zahmetlere girdiğini ancak; sayıları her geçen artan yaban domuzlarının sürüler halinde tarlaları işgal ettiğini, zaman zaman da yerleşim yerlerini tehdit ettiğini aktardı.

Başkan Türkan'ın domuz avı turizmiyle ilgili talebini olumlu karşılayan Muğla Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü İzzet Bolatkıran, özellikle Almanya, Avusturya; İtalya gibi ülkelerden av turizmine yönelik yoğun bir başvurunun olduğunu dile getirdi. Bolatkıran,

"Belirlenen koşullarda ve denetime tabi olarak gelen bu avcı turisler sayesinde hem kurumumuz, hem turizmcimiz, hem köy tüzel kişilikleri hem de çiftçimiz kazançlı çıkıyor. Halen Ula İlçemizde av yapan turistleri, buradan sonra Fethiye'ye yönlendirerek çiftçimizin de sıkıntısını mümkün olduğu kadar gidermiş oluruz" şeklinde konuştu.

Çevre ve Orman Bakanlığı Çevre Koruma Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nün av turizmi ile ilgili belirlediği esaslar doğrultusunda, Merkez Av Komisyonu'nunca belirlenen fiyat tarifesine göre günlük ücretlerini ödeyen turistler, kendileri için belirlenen sınırlarda ev yapabiliyor. Avcılar her bir domuz için ise diş uzunluğu baz alınarak belirlenen tarifeyle Orman Bakanlığı ve köy tüzel kişiliklerine de ciddi oranda döviz bırakıyor. Turizm maksatlı diğer harcamalar ile Yaban domuzlarından büyük zarar gören çiftçilerin de kazancı hesaplanınca domuz avı turizminden hiç de azımsanmayacak rakamlar ortaya çıkabiliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber