Eğitim sendikaları öğretmene şiddeti kınadı

Kula'daki bir okulda görevli bir öğretmenin, öğrenci velisi tarafından saldırıya uğrayarak darp edilmesi protesto edildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Mayıs 2013 09:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Eğitim sendikaları öğretmene şiddeti kınadı

Manisa'nın Kula ilçesinde faaliyet gösteren eğitim sendikaları, öğretmenlerin yaşadığı şiddet olaylarına dur demek amacıyla basın açıklaması düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde yapılan basın açıklamasına, Eğitim Bir Sen Kula Temsilcisi Sedat Koyuncu, Türk Eğitim Sen Temsilcisi Selahattin Başaran, Eğitim Sen Başkanı Emir Altıparmak, Eğitim İş Temsilcisi Züleyha Öz, Kop İş Sendika Temsilcisi Ümit şafak ve öğretmenler katıldı. Basın açıklamasında Kula'daki bir okulda görevli bir öğretmenin, öğrenci velisi tarafından saldırıya uğrayarak darp edilmesi protesto edildi. Basın açıklamasını Kula Atatürk İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Harun Babıroğlu okudu.

Babıroğlu'nun okuduğu ortak basın açıklamasında, “Gün geçmiyor ki, ülkemizin bir köşesinde öğretmene şiddet, taciz gibi olaylar yaşanmasın. İlçemizde de son zamanlarda öğretmenlerimize yönelik üzücü hadiseler yaşanmıştır. Tek derdi, öğrencilerine bilgi ve birikimlerini aktarmak, onlara edep öğreterek geleceğe hazırlamak olan öğretmenlerimiz hiç de hak etmedikleri bir şekilde bazı öğrenci velilerinin fiili saldırısına ve hakaretlerine maruz kalmıştır. Bu ne cürettir ki, öğretmenimiz görevi başında huzursuz edilebiliyor. Duyarlı velilerimiz ve öğrencilerimiz de bu tür menfur olaylar karşısında net tavır almalı, eğitim yuvaları şiddetten mutlaka arındırılmalıdır. Eğitim sendikaları olarak öncelikle itibarımızı koruma konusunda mücadelemizin devam edeceğinin bilinmesini belirtiyor arkadaşlarımıza yapılan bu saldırıları lanetliyoruz” denildi.

Babıroğlu'nun okuduğu basın açıklaması şöyle devam etti: “Hiçbir sendika ayırımı yapmadan arkadaşlarımıza yapılan bu barbarca davranışları lanetliyor, kınıyor ve bu saldırının şiddete maruz kalan öğretmenlerimizin şahsında bütün eğitim camiasına yapıldığını yüksek perdeden haykırıyoruz. Acaba yarın hangi okulumuzda hangimizin başına böyle bir olay gelecek diye endişe ediyoruz. Buradan yükselen çığlığımızı evvela mesleğimizi hor gören, bizleri güvercinlere benzeten, itibarsızlaştıran, zihniyet acaba duyabilecek ve artan bu şiddet olaylarından kendine pay çıkarabilecek mi? Asılsız BİMER ve ALO 147 ihbarları dikkate alınmaya devam edecek mi? Bundan böyle yaşanacak bu tür herhangi bir olay karşısında sadece basın açıklaması yapmakla yetineceğimiz sanılmasın. Burada yüreklerini birleştirmeye gelen eğitim camiası daha radikal kararlar almaya ve bunları uygulamaya muktedirdir. Kendi işyerimizde can güvenliğimizin tehlikede olduğu bir ortamda hangi aşk ve şevk ile hizmet üretebileceğiz?

Değerli basın mensupları, sizin aracılığınızla buradan bütün yetkililere sesleniyor ve diyoruz ki; bu olaylar ilgili idari ve hukuki soruşturmaların bir an önce yapılması, ilgililer hakkında yaptırımlar uygulanması ve okullarımızdaki güvenlik tedbirlerinin arttırılması noktasında azami gayreti göstermelerini bekliyoruz. Duyarlı velilerimiz ve öğrencilerimiz de bu menfur olay karşısında net tavır almalı, eğitim yuvaları şiddetten mutlaka arındırılmalıdır. Eğitim sendikaları olarak öncelikle itibarımızı koruma konusunda ve eğitimciye gelecek her saldırı karşısında tek yürek olduğumuzun ve bundan sonra da olacağımızın bilinmesini belirtiyor, arkadaşımıza yapılan bu saldırıyı lanetliyoruz.”

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber