Yılmaz: askerlik süresinin kısaltılması çalışması yok

MİLLİ Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, İzmir'de düzenlenen Sivas Günleri'nin açılışını yaptı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 23 Mayıs 2013 14:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yılmaz, askerlik süresinin kısaltılması konusundaki bir soruya, “Şu an öyle bir çalışma yok. Bakın bazı şeyler hiç söylenmez yapılır. Dolayısıyla söylendiği zaman yapmak lazım. Hükümetin gündeminde bugün için böyle bir çalışma yok” dedi. Yılmaz, BMC ile sözleşmelerini de feshettiklerini söyledi.

Milli Savunma Bakanı ve AK Parti Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz, Konak Belediyesi ile İzmir Sivas Dernekleri Federasyonu tarafından Alsancak Dominik Caddesi'nde düzenlenen 'İzmir 1. Sivas Günleri'nin açılış törenine katıldı. Törende Türk halk müziği sanatçısı Dilek Bilir türkü söyledi. Bakan Yılmaz da oturduğu yerden 'Dostum' adlı türküye eşlik etti.

Sivaslı olan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, farklılıkların tehdit değil zenginlik olduğunu vurgulayarak, “Memleket baba gibidir, sevmemek olmaz, hizmet etmemek olmaz. Severseniz her şey güzel. Dağı severseniz cennet olur. Bir şeyi güzel kılan ona duyduğunuz sevgidir. Biz seviyoruz. Bu güzellikleri görsünler diye Sivas'ı İzmir'de tanıtıyoruz. Umarım seversiniz. 72 milleti kardeş bildik ve barış içinde yaşattık. Farklılıklarımız tehdit değildir, zenginliğimizdir. Herkes birbirine benzeseydi dünya yaşanmaz olurdu. Sivas'ın hem kendisi, hem de altı ilçesi buraya taşınmış. Konya'dan sonra ikinci büyük iliz. Allah iki cihanda yüzünüzü ak eylesin” dedi.

İzmir Sivas Dernekleri Federasyonu Başkanı Kemal Güneyli de ozanlar diyarı Sivas'ın kültür şehri olduğunu söyledi. CHP'li Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, “Bir gelenek başlattık. Kültürlerin halkla buluşması geleneği. Özgürlük ateşinin, cumhuriyet meşalesinin yakıldığı, harcının koyulduğu kent Sivas” dedi. Konak Belediye Başkanı Tartan, Bakan Yılmaz'a kahve takımı hediye etti. Bakan Yılmaz, Sivas stantlarını gezdi, Kangal köpeklerini sevdi.

Sivas'ın yöresel kıyafetlerinin, yemeklerinin, hediyelik eşyaların, Kangal köpeklerinin sergilendiği stantların üç gün boyunca saat 20.00'ye kadar açık kalacağı bildirildi. Sivas Fasıl Heyeti Aşıklar ve Halk Oyunları Derneği de etkinlik kapsamında gösteri yaptı. Daha sonra yan taraftaki Gazi İlköğretim Okulu'nu ziyaret eden Bakan Yılmaz, öğrencilerle sohbet etti.

“ASKERLİK SÜRESİNİN KISALTILMASI GÜNDEMİMİZDE YOK”

Bakan Yılmaz, basın mensuplarının “Askerlik süresi kısaltılacak mı” yönündeki sorusunu şöyle yanıtladı:

“Şu an öyle bir çalışma yok. Bakın bazı şeyler hiç söylenmez yapılır. Dolayısıyla söylendiği zaman yapmak lazım. Hükümetin gündeminde bugün için böyle bir çalışma yok. Bu aynı Adalet Bakanlığı'nın affına benzer. Adalet Bakanlığı af yapıyorum diye söylemez, af yapıyorum derse sanki o af olacak süre için suçu teşvik etmiş gibi olur. Düşünüldüğü an gerçekleşir. Şu anda gündemimizde askerlik kısaltılması çalışması yok. Ancak ileride çözüm süreci nasıl gidecek. Ülkede huzur güven esenlik nasıl olacak gidişata bir bakacağız. Her şey çok yolunda gidiyorsa onun üzerine ülkemiz için en doğrusu ne ise o çalışma yapılır.”

“BMC İLE SÖZLEŞMEYİ FESH ETTİK BİZ BİLE ALACAKLIYIZ”

Bakan Yılmaz, basın mensuplarının, BMC'de yaşanan ekonomik krizin, Türk Silahlı Kuvvetleri için 'kirpi' denilen askeri araçların üretimini etkilediğini hatırlatıp, bu konuda neler yapılacağını sormaları üzerine “Kirpi ile ilgili sözleşmeyi fesh ettik. Alamadığımız kirpiler kaldı, aldıklarımız oldu. Bizim de BMC'den alacağımız var. Devlet borcunu ödemedi de böyle oldu diye bir durum yok. Devletin kimseye borcu olmaz. Kaldı ki bizim de kaynağımız çok fazla. Aracı teslim ettiği an mutlaka çok fazlasıyla hatta avansı ilk anda verdik, biz dahi alacaklıyız. Gecikme cezaları falan onu söylersek epey bir alacağımız var. Onu söyleyeyim. Fakat şu anda bitmiş gibi olup da çok az bir çalışmayla birlikte bize teslim edilmeye hazır olan kirpiler de var. Bir ara işçi kardeşlerimiz içeri giriş çıkışları engellediği için tamamlamamış olabilir. Şimdi TMSF bunun yönetimine gözetim kayyumluğu getirdi, el koydu diyelim. Dolayısıyla bu araçları bitirirlerse, tamamlatırlarsa, nasıl yaparlar bilemem ama biz bunları almaya hazırız. Şu anda BMC ile olan sözleşmeyi fesh ettik” diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber