Atatürk'e hakaret eden Öğretmene adli ve idari soruşturma

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Ocak 2006 20:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Denizli'nin Çivril İlçesi'nde, Atatürk ve İstiklal Marşı'na hakaret ettiği iddiasıyla bir öğretmen hakkında adli ve idari soruşturma başlatıldı.

Alınan bilgiye göre, ilçedeki bir lisede Almanca öğretmeni olarak görev yapan E.E.C'nin sınıfta öğrencilerine ?Atatürk için saygı duruşunda bulunmak zorunda değiliz? ve ?İstiklal Marşı yerine Şanlıurfalı halk ozanı Kazancı Bedih'i dinleyin? dediği iddia edildi.

Öğrencilerin şikayeti üzerine okul idaresi, öğretmen hakkında Çivril Kaymakamlığı'na suç duyurusunda bulundu. Kaymakamlığın olayı Denizli Valiliği'ne bildirmesinin ardından da idari soruşturma başlatıldı.

Denizli Valisi Gazi Şimşek, bu konuda Milli Eğitim'den sorumlu Vali Yardımcısı İhsan Uğurcan'ı görevlendirdiğini belirterek, ?Soruşturmanın ilk aşaması tamamlandı. Ancak soruşturmayı yapan yardımcımın 'bundan sonrası için müfettiş bilgi tekniği gerekli' ifadesi üzerine, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden müfettişler görevlendirildi? dedi.

Şimşek, idari soruşturmayla birlikte adli soruşturmanın da devam ettiğini bildirdi. Öte yandan, CHP, MHP, DYP, DSP ve İP ilçe teşkilatları ile Atatürkçü Düşünce Derneği Çivril Şubesi olayı kınayan açıklama yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber