Daire Başkanlarına 3600 ek gösterge Meclisten geçti

Daire ve Grup Başkanlarına 3600 ek gösterge verilmesini düzenleyen kanun maddesi Meclis Genel Kurulunun 23 Mayıs 2013 tarihli birleşiminde kabul edildi.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 24 Mayıs 2013 22:44, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58
Daire Başkanlarına 3600 ek gösterge Meclisten geçti

Kabul edilen Kanun maddesi şu şekildedir:

MADDE 14- 14/7/1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa ekli (II) sayılı Cetvelin; “4. BAŞBAKANLIK VE BAKANLIKLARDA” bölümünde yer alan “Genel Müdürlük ve Başkanlık Daire Başkanı, Millî Eğitim Bakanlığı Grup Başkanı,” ibareleri ile “5. YARGI KURULUŞLARI, BAĞLI VE İLGİLİ KURULUŞLAR İLE YÜKSEK ÖĞRETİM KURULUŞLARINDA” bölümünde yer alan “Daire Başkanı, Gelir İdaresi Grup Başkanı,” ve “Grup Başkanı ve” ibareleri metinden çıkarılmış, aynı Cetvelin “1. BAŞBAKANLIK VE BAKANLIKLARDA” bölümüne “Serbest Bölge Müdürü” ibaresinden sonra gelmek üzere “Genel Müdürlük ve Başkanlık Daire Başkanı, Millî Eğitim Bakanlığı Grup Başkanı,” ibaresi, “2. YARGI KURULUŞLARI, BAĞLI VE İLGİLİ KURULUŞLAR İLE YÜKSEK ÖĞRETİM KURULUŞLARINDA” bölümüne “Türkiye İstatistik Kurumu Bölge Müdürü,” ibaresinden sonra gelmek üzere “Daire Başkanı, Gelir İdaresi Grup Başkanı, Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği Grup Başkanı,” ibaresi eklenmiştir.

Açıklama

Bu madde, Cumhurbaşkanı tarafından onaylanıp Resmi Gazetede yayımlandığı gün yürürlüğe girecek. Daire Başkanları ve Grup Başkanlarının ek göstergesi 3600 olacaktır. Bu düzenleme ile maaşlar artmayacak, bilakis emekli keseneği artacağı için azalacaktır. Ancak emekli maaşları ve ikramiyeleri artacaktır. Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber