Alan değiştiren sınıf öğretmenlerine MEB süprizi...

Teknoloji ve Tasarım Öğretmenliğine geçirilen sınıf öğretmenlerine hizmetiçi eğitim verilecek

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 26 Mayıs 2013 01:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Alan değiştiren sınıf öğretmenlerine MEB süprizi...

MEB'in Gizli Belgesi Ortaya Çıktı

MEB 4+4+4 sisteminin sonucu ortaya çıkan sınıf öğretmenliği fazlalığını ortadan kaldırmak için Sınıf Öğretmenleri, Teknoloji Tasarım ve Zihinsel Engelliler Sınıf Öğretmenliğine atamıştı.

Alan değişikliği şeklinde yapılan bu atamalarda Talim ve Terbiye Kurulunun 5110 sayılı mütalaasını dayanak gösterilmişti.

Bu mütalaa bilgi edinme talebi dahil hiçbir suretle kamuoyuna açıklanmamıştı. Bu nedenle MEB'in Gizli Belgesi 5110 başlığıyla haber yapmıştık.

Bu haberimizde yapılanın doğru olmadığını bu mütalaayı hereksin özellikle de atama isteyecek öğretmenlerin bilmeye hakları olduğunu belirtmiştik.

Ve o yazıda;

“O mütalaa da ne yazmaktadır? Örneğin Teknoloji Tasarım'a yada Zihinsel Engelliler Sınıf Öğretmenliğine alan değiştirenleri bekleyen neler vardır? Bu alana atananlara hizmet içi eğitim öngörülüyor olabilir mi? Yada şartlı bir geçiş söz konusu olabilir mi?”

cümlelerini kullanmıştık. Maalesef haklı çıktık ve bu öğretmenlere Hizmet İçi Eğitim yolu göründü. Üstelik zorunlu bir eğitim. Bir aya yakın sürecek bir eğitim.

Bakanlık yazısı aynen şöyle diyor:

“Zorunlu eğitimin yeniden yapılandırılması sonucu oluşan norm kadro fazlası sımf öğretmenlerinden isteğe bağlı olarak alan değişikliği yoluyla Teknoloji ve Tasarım öğretmenliğine geçirilenlerin ilgi (b) kurul mütalaası (5110) gereği hizmetiçi eğitim yoluyla yetiştirilmeleri gerekmektedir.”

İşte bizim karşı çıktığımız, eleştirdiğimiz, iş bilmezler dediğimiz yapı budur. Türkiye'nin en büyük bakanlığını bu yapı yönetmektedir maalesef. Asırlar öncesinde bile suçluya suçu ve cezası söylenirdi. Günümüzdeki bu anlayış ise gelecekte kendisini ne beklediğini bilmemeyi (söylememeyi) tercih etmektedir. Kim bilir daha ne gizli hesaplar yada çalışmalar yapılmıştır ve yapılmaktadır teşkilatta.

Bunun en büyük sorumlularından birisi de biz 4+4+4 ile 50bin sınıf öğretmeni norm fazlası olur diye bağırdığımızda hayır böyle bir şey olmayacak Sınıf Öğretmenlerinin güvencesi biziz diye bağıran sayısal olarak yetkili ama bana göre etkili olmayan sendikacılardır. Onlar bu lafları yerde kalmasın diye 60 aylık çocukların okula alınması bir yana öğretmenlerin uzmanı olmadıkları alana kaydırılmasının da müsebbibidirler.

Öğretmene bedel ödeten zihniyet bakanlığı yönettiği sürece yapılan uygulamalara şüphe ile bakmamak mümkün değildir.

Saygılarımla…

Maksut BALMUK

Eğitim Yöneticisi

Detayları okumak isteyenler aşağıdaki linlere bakabilir

"MEB'den 'teknoloji ve tasarım kursu' yazısı"

EK-1 Uygulama Esasları

EK-2 Teknoloji ve Tasarım eğitimi kursu programı

EK-3 Teknoloji ve Tasarım öğretmenlerinin listesi

EK-4 Teknoloji ve Tasarım kursunun yapılacağı iller ve katılımcı sayıları

EK-5 Sonuç/değerlendirme çizelgesi

EK-6 2012 yılında açılan kursa katılmayanların listesi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber