MEB'in Yönetmelik taslağından haberi yok

Bu güne kadar öğretmen dışındaki eğitim çalışanlarının Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği yayınlanmamıştır

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 27 Mayıs 2013 00:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
MEB'in Yönetmelik taslağından haberi yok

MEB İnsan Kaynaklarının, kendi hazırladığı Yönetmelik taslağından haberi yok

Bir sendika tarafından Milli Eğitim Bakanlığına, Genel İdari Hizmetler, Teknik Hizmetler ve Yardımcı Hizmetler Sınıfında görev yapmakta olan personelin atama ve yer değiştirmelerinde yaşanan mağduriyetler hususunda yaptığı yazılı başvuruya Bakanlıkça cevap verilmiştir.

MEB'in 16.05.2013 tarih ve 995436 sayılı cevabi yazısında; hizmet sınıflarında görev yapan personelin atama ve yer değiştirmelerine ilişkin işlemlerin Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına İlişkin Yönetmelik çerçevesinde değerlendirileceği belirtilmiştir.

Öğretmen Dışındaki Eğitim Çalışanlarının Atama Ve Yer Değiştirme Yönetmeliği Yayınlanmalıdır

Hâlbuki 3 Mayıs 2011 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığının ilk kez eğitim ve öğretim hizmetleri sınıfı dışında kalan personelinin nakil işlemleri için Millî Eğitim Bakanlığı Personelinin Yer Değiştirmelerine İlişkin Yönetmelik Taslağı hazırladığını ve taslağı görüş için sendikalarına gönderdiğini “Öğretmen dışındaki kadrolarda görev yapan memurlar da, hizmet puanına göre nakil olacak” haberimizde belirtmiştik.

MEB'in yukarıdaki cevabından MEB'deki hafıza kaybının ciddi boyutlara ulaştığı ortaya çıkmaktadır. Çünkü MEB İnsan Kaynaklarının, kendi hazırladığı Yönetmelik taslağından haberi olsa cevabi yazıda bu taslaktan bahsetmesi gerekirdi.

Fakat bu güne kadar öğretmen dışındaki eğitim çalışanlarının Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği yayınlanmamıştır.

Ayrıntılar “Hani, öğretmen dışındaki personel de hizmet puanına göre nakil olacaktı?” haberimizde yer almaktadır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber