Yayla sezonu başlarken Gölcük yoluna dikkat

Ödemiş'in bin 50 metre yükseklikteki ünlü sayfiye yeri Gölcük Yaylası'nı ilçe merkezine bağlayan yolun yaz mevsimiyle birlikte yoğun şekilde kullanıldığını belirten Ödemiş Muhtarlar Derneği Başkanı Nihat Savuran, yolun tehlike arz eden virajlarına bariyer önlemi gerektiğini dile getirdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Mayıs 2013 08:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yayla sezonu başlarken Gölcük yoluna dikkat

Daha önce de konuyla ilgili önlem alınması gerektiği yönünde açıklamalarda bulunduğunu ifade eden Savuran, Gölcük yolunda geçen yıl çok sayıda aracın uçuruma yuvarlandığını ve acı olayların yaşandığını kaydetti. 2007 yılında yenilenen yolun genişlemesi ile birlikte araç trafiğinin daha da arttığına dikkati çeken Muhtarlar Derneği Başkanı Savuran, "Sıcak yaz mevsiminde bölgemiz için çok güzel ve serin bir sayfiye yeri olan Gölcük Yaylası'nı Ödemiş'e bağlayan köy yolları ağındaki yolun çeşitli noktalarına bariyerli önlem gerekiyor. Yolun genişlemesi ile birlikte bu yolu kullanan araç sayısı da, araçların hızı da artmış durumda. Bununla ilgili acı olaylar yaşadık, çok sayıda insanımız can verdi, yaralandı. Bu acı olayların yaşanmaması adına yetkililerimizden bu yolla ilgili çalışma bekliyoruz. Derinliği yüzlerce metreyi bulan uçurumların kıyılarına bilhassa bariyer önleminin şart olduğunu düşünüyoruz" dedi.

Yolun genişlemesinin bölge turizmi adına çok olumlu olduğunu da söyleyen Nihat Savuran, şöyle devam etti: "Gölcük Yaylamız tanıtılması gereken bir değer. Daha fazla konuğun Gölcük'te ağırlanması bölgemiz adına bir kazanç olur. Yolun genişlemesi de bu yolda atılmış en iyi adımlardan birisi. Bu yolda gerekli tedbirlerin alınması da herkes adına yarar getirecektir. Yolda doğal bariyer görevi için ağaçlandırma yapıldı. Ancak bu ağaçlar büyüyüp yetişene dek bir önlem lazım. Gölcük dışarıdan ziyaretçi çeken bir yer olduğu için yola yabancı olan sürücüler var. Sürücülerimiz elbette bu yolu kullanırken dikkatli ve tedbirli olmalılar. Yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçilmesi için bariyer ya da duvarla araçların hızını kesip durdurabilecek engellemeler gerekiyor."

Gölcük yolunun Ödemiş-Zeytinlik arasındaki etabında da dar olduğu için sıkıntıların yaşandığını belirten Savuran, bu yolunun genişletilmesinin ve sık sık kazaların yaşandığı kavşaklarının yeniden mutlaka gözden geçirilmesinin bir gereklilik olduğunu sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber