Yılmaz'dan 'TSK Personel Kanunu Taslağı' açıklaması

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Mayıs 2013 11:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yılmaz'dan 'TSK Personel Kanunu Taslağı' açıklaması

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, TSK Personel Kanunu Taslağı'nın Meclis tatile germeden yasalaşmasını umut ettiğini belirterek, taslakta Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in görev süresi ile ilgil bir düzenlemenin olmadığını bildirdi.

Yılmaz, TBMM'de gazetecilerin TSK Personel Kanunu Taslağı'na ilişkin sorularını yanıtladı.

Bakan Yılmaz, daha henüz bir şeyin belli olmadığını, çalışmanın devam ettiğini söyledi.

"Çalışma neden bu kadar uzadı?" sorusu üzerine Yılmaz , "Uzama falan yok, her gün yeni bir ihtiyaç doğuyor. İhtiyaca uygun yeni bir kanun geliyor. Kurumlardan görüş almak lazım, kurumlardan görüş almadan da kanun çıkmaz. Ne derler? Efradını cami ağyarına mani bir kanun yapmak. Bu ne demektir? Yani eksik olan bir şey olmasın, iki gün sonra bu kanunu tekrar değiştirmek zorunda kalmayalım..." diye konuştu.

Yılmaz, "Meclis'e ne zaman gelir?" sorusuna, "Meclis kapanmadan önce gelir ve kanunlaşır diye ümit ediyorum" yanıtını verdi.

Bakan Yılmaz, başka bir soru üzerine, taslakta Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in görev süresine ilişkin bir çalışmanın bulunmadığını söyledi. "O ayrı bir çalışma, ondan haberim yok" diyen Yılmaz, "Bütün kanunlar en son benim önüme olgunlaştıktan sonra gelir" dedi.

Bir gazetecinin "Daha sonra öyle bir çalışma olabilir" sözleri üzerine Yılmaz, "Yarını kim ipotek altına alabilir" ifadesini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber