İİBF sorunları DPB Başkan yardımcısına iletildi

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 29 Mayıs 2013 00:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İİBF sorunları DPB Başkan yardımcısına iletildi

Türk Büro Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş beraberinde 13 Nolu Şube Başkan Yardımcısı Ramazan Koç ile Devlet Personel Başkanlığı Başkan Yardımcısı Enes Polat ile görüşerek, İİBF Mezunlarının kadro sorunlarını görüşerek konuyla ilgili olarak hazırlanan raporu Enes Polat'a takdim etti.

Görüşmede Başkan Yardımcısı Enes Polat, “İİBF'lilerin sorunlarını biliyorum. Daha öncede birkaç kez görüştük. Bende onlardan biriyim. Henüz bütün kurumların kadro talepleri bize ulaşmış değil. DPB olarak, kurumların talepleri doğrultusunda kadro tahsisi yapılmaktadır” dedi.

Fahrettin Yokuş, “İİBF'lilerin mağduriyetini sizde biliyorsunuz, sayın Bakan da biliyor. Biz her zaman adama göre iş değil, işe uygun eleman istihdamından yanayız. Bunu kamunun daha verimli hizmet verebilmesi ve adalet için istiyoruz. Maliye Bakanlığı'nın açmış olduğu müfettiş yardımcılığı sınavında, müfettiş yardımcılığına uygun eğitim almamış kişilerin sınava çağırılması maalesef siyasetin popilizim yapmasından başka bir şey değildir. Kamuda bu tip uygulamaların son bulmasını istyoruz. Bu hususta TBMM'deki siyasi partilerede bir dosya göndereceğimizi, 657 sayılı Kanunda değişiklik yapılırken memuriyete alımlara bir standart getirilmesini de istiyoruz. Ayrıca sendika olarak, memuriyete girecekler için mezun oldukları okullarda gördükleri eğitime göre adil bir yerleştirme sistemi oluşturulana kadar çalışmalarımız devam edecek” dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber