Dar sokaklar sorunu

Kilis'te, bazı sokakların yer yer 1 metreye düşmesi nedeniyle büyük sıkıntı baş gösteriyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Mayıs 2013 13:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Dar sokaklar sorunu

bulunduğu sokakların dar olması nedeniyle vatandaşlar, evlerinin bulunduğu sokaklara araçları yerine yürüyerek gitmek zorunda kalıyor.

Vatandaşlar, dar sokakların büyük bir sorun olduğunu bu sokakların genişliğinin yer yer 1 metreye kadar düştüğünü belirterek, "Bu sokaklardaki evlerin SİT alanı içerisinde olduğu için yıkıp yeniden ev yapılması mümkün değil, bu nedenle evlerin büyük bölümünün tehlike saçıyor. SİT alanı içerisinde olduğu için tarihi evlerin vatandaşlar tarafından her hangi bir düzenleme yapamaması nedeniyle kendi kaderine terk edildi. SİT alanı içerisinde bulunan evlerin bir çocuğunun yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya bulunuyor. Bu evlerde her hangi bir yapılaşma veya tadilat yapamıyoruz. Anıtlar Yüksek Kurulu'ndan izin verilmiyor. Vatandaşların, restorasyon yapmak imkanı da bulunmadığı için tarihi evler kaderine terk edildi. Bu evlerin çoğunda da kimse oturmuyor. Evlerin duvarları çatlamış durumda, bu evler birinin başına yıkılırsa kim hesabını verecek" diye konuştular.

Vatandaşlar, dar sokaklara ambulans, itfaiye aracının girmesinin imkansız olduğunu belirterek, "İki insan yan yana yürüyemiyor. Cenazeler daha bu sokaklardan tabut ile çıkarmak nerede ise imkansız. Bir hasta olduğu zaman ancak hastaya sağlık ekipleri evinde müdahale edebiliyor. Yangın olduğu zaman itfaiye ekipleri giremediği için sokak başına araçlarını park ederek, hortum aracılığı ile müdahale edebiliyorlar. SİT alanında bulunan evleri devlet satın alsın, çünkü buradaki evler kaderine telsim edilmiştir" şeklinde konuştular.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber