KESK Başkanı Evren'in, Kur'an-ı Kerim'e "Köhnemiş fikirler" demesine bir tepki de Memur-Sen'den geldi

Haber Giriş : 14 Aralık 2003 21:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
KESK Başkanı Evren'in, Kur'an-ı Kerim'e "Köhnemiş fikirler" demesine bir tepki de Memur-Sen'den geldi

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Genel Başkanı Sami Evren'in, Eczacılar Birliği Olağan Genel Kongresi'nde Kuran-ı Kerim'e ''köhnemiş fikirler'' diyerek hakaret ettiğini iddia eden Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) üyesi 50 kişilik bir grup, KESK genel merkezi önüne siyah çelenk bıraktı.

Gergin ortamı, KESK Genel Sekreteri Mustafa Avcı yumuşattı.

Memur-Sen'e bağlı 50 kişilik grup, saat 11.00 sıralarında KESK'in Unkapanı genel merkezi önünde toplandı. Aralarında türbanlı bayanların da bulunduğu grup adına ilk konuşmayı yapan Diyanet-Sen Genel Başkanı Ahmet Yıldız, ''Sami Evren'in kutsal kitabımızı 'köhnemiş' olarak nitelendirmesi, halkımızı derinden üzmüştür. Medeni dünyada çağdaş olmak, halkına yabancı olmamak, halkın inancına ters düşmemek demektir. 1400 sene önce de söylenmişti. Siz hala aynı yerde misiniz? Sami Evren'in yüzde 99'u Müslüman olan halkımızdan özür dilemesini bekliyoruz'' dedi.

Daha sonra söz alan Memur-Sen İstanbul İl Başkanı Ahmet Yurtman, ''KESK Genel Başkanı Sami Evren'in yaptığı açıklamalarla, 1980 öncesinden kalma ideolojik saplantılarını kafasından hala atamadığı görülmektedir. Dünyada bir buçuk milyara yaklaşan İslam aleminin kutsal saydığı kitaba 'köhnemiş fikirler' diyerek hakaret etmesi, konfederasyon başkanına yakışmayacak bir açıklamadır. Evren'i sadece sendikacılık yapmaya davet ediyor, halkımızdan özür dilemesini bekliyoruz'' diye konuştu.

Grup daha sonra ellerindeki siyah çelengi KESK'in kapısına bıraktı. Bu sırada binadan aşağı inen KESK Genel Sekreteri Mustafa Avcı, grubu sakinleştirmeye çalıştı. ''İnanca özgürlük'', ''İnanca saygı'' sloganı atan grupla konuşan Avcı, ''Eğer bir yanlış yapılmışsa, özür dilenmelidir. Başkanımız şu anda Ankara'da bir basın açıklaması yapmaktadır'' diyerek öfkeli Memur-sen üyelerini yatıştırmaya çalıştı.

Grup daha sonra olaysız dağıldı.

habervitrini

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber