Anasınıfı çocukları, sabahçı öğlenci sistemiyle okuyacak

Haber Giriş : 20 Ocak 2006 07:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) hazırladığı yeni yönetmeliğe göre 60-72 aylık çocukların devam ettiği anasınıflarına ikili (sabahçı-öğlenci) eğitim yapma zorunluluğu getirildi.

36-72 aylık çocukların okuduğu anaokullarının tam gün veya ikili eğitim yapması ise bu okulların isteğine bırakıldı. Böylece parayı veren velilerin çocuğunu istediği anaokuluna göndermesinin önüne geçilerek, çocukların evinin bulunduğu en yakın okula gönderilmesi esası getirildi. MEB, ?Okulöncesi Eğitim Kurumları Yönetmeliği'nde bazı değişiklikler yaparak, yayımlanmak üzere Resmi Gazete'ye gönderdi.

Yeni yönetmelikle okulöncesi eğitim kurumlarında bir sınıftaki azami öğrenci sayısı 20'den 25'e çıkarılırken, sabah 8 akşam 17 olan çalışma saatleri illerin yöneticilerine bırakıldı. Böylece doğu illerindeki eğitim, sabah daha erken, batı illerinde daha geç başlayıp bitebilecek. Tam gün eğitim yapılan kurumlarda 60 veya 90 dakikalık ?öğle yemeği' molası konulurken, öğle tatilinde öğretmenler çocukların düzenli olarak yemek yemelerini sağlamak için onlarla birlikte yemeğe katılacak. Çocuklar artık oturdukları yere en yakın anasınıfı, uygulama sınıfı veya anaokulu gibi okulöncesi eğitim kurumlarına kaydedilecek. Miniklerin yerleştirilecekleri okulları belirlemek için il ve ilçelerde mayısta ?Çocuk Yerleştirme Komisyonu' kurulacak. Ayrıca kayıtlarda şehit ve gazi çocukları, anne veya babası ölmüş veya ayrılmış, ekonomik durumu yetersiz olan ailelerin çocukları, özel eğitim gerektiren çocuklar ile Milli Eğitim Bakanlığı mensuplarının çocuklarına öncelik tanınacak.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber