Sivas'ta silahlı gasp iddiasıyla 5 kişi tutuklandı

Sivas'ta iki kişinin yaklaşık 8 bin TL parasını silah zoruyla gasp ettikleri iddia edilen 7 şüpheli polis ekiplerinin baskınıyla gözaltına alındı

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 30 Mayıs 2013 13:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sivas'ta silahlı gasp iddiasıyla 5 kişi tutuklandı

Sivas'ta iki kişinin yaklaşık 8 bin TL parasını silah zoruyla gasp ettikleri iddia edilen 7 şüpheli polis ekiplerinin baskınıyla gözaltına alındı. Polisteki ifadelerinin ardından adliyeye çıkarılan 7 kişiden 5'i tutuklandı.

Olay pazartesi sabahı Eski Kale Mahallesi, Osmanpaşa Caddesi üzerindeki bir apartman dairesinde meydana geldi. E.A., Ö.F.U., U. K. ve H.D., isimli şüpheliler internet üzerinden bahis oynattıkları öne sürülen Ş.S. ve S.B.B.'yi silah zoruyla alıkoydu. Çevredekilerin bu durumu fark ederek polise bildirmesi üzerine ikamete baskın yapan polis ekipleri Ö.F.U, U.K. ve H.D.'yi söz konusu yerde gözaltına alarak mağdur kişileri kurtardı. Bu sırada E.A. isimli diğer şüpheli, apartmanın 4'üncü katındaki dairesinden aşağı atlayarak kaçmak istedi. Bu girişiminde başarılı olamayan E.A., olayda kullandığı silah ve 7 bin 950 TL para ile Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri tarafından yakalandı. E.A. ve diğer şüpheliler Sivas Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Olayın şüphelileri ve grupla işbirliği içinde oldukları tespit edilen şüpheli konumundaki A.A., D.M.K., ve M.T.Y. de daha sonra ekiplerce gözaltına alındı. Polisteki ifadelerinin ardından adliyeye çıkarılan 7 kişi, nitelikli yağma, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, konut dokunulmazlığını ihlal, tehdit, hakaret ve kasten yaralama gibi çeşitli suçlarla mahkemeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan 7 kişiden E.A., Ö.F.U., U.K., H.D. ve M.T.Y. tutuklanırken, A.A. ve D.M.K. ise adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber