Eğitim Bir Sen 4+4+4'ü araştıracak

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 31 Mayıs 2013 00:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Eğitim Bir Sen 4+4+4'ü araştıracak

Kamuoyunda “4+4+4” olarak bilinen ve zorunlu eğitimi kademeli olarak 12 yıla çıkaran 6287 sayılı İlköğretim ve Eğitim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik yapılmasına dair Kanun ve Kanunun uygulanmasına ilişkin Bakanlık emirlerinde yer alan çalışmalar sonucunda ilköğretim okullarımız ilkokula, bazıları ise ortaokula/imam hatip ortaokuluna dönüştürülmüşler, bazıları ise kapatılmış veya birleştirilmiştir. Bu durum çok yoğun bir biçimde öğretmen değişimi meydana getirmiştir.

Örneğin 6287 Sayılı İlköğretim ve Eğitim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Ve Kanunun Uygulanması neticesinde 5. sınıfların kaldırılması ile sınıf öğretmenleri norm kadro fazlası durumuna düşmüşlerdir. Şu anda 5. sınıflarımızdaki 37.722 Sınıf Öğretmenimiz yeni sistem nedeniyle norm kadro fazlası konumuna düşmüş ve bunlardan büyük bir kısmı alan değiştirmek zorunda bırakılmıştır.

Eğitim Bir Sen tarafından gergekleştirilmesi planlanan "4+4+4 izleme ve degerlendirme çalışması" başlıklı araştırma Bakanlıkça incelenerek gerekli izin verilmiştir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber