Camide uygulamalı din dersine uyarı cezası

Haber Giriş : 20 Ocak 2006 12:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yalova'da Atatürk İlköğretim Okulu 5- A ve 5- C sınıfı öğrencilerini camiye götürerek toplu halde abdest ve namaz eğitimi veren Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Emin Albayrak ile olaydan ?haberim vardı? diyen Atatürk İlköğretim Okulu Müdürü Mehmet Kalyon'a uyarı cezası verildi

Yalova'da geçen Aralık ayında öğrencilerini toplu halde Merkez Camii'ne götürerek, uygulamalı dini eğitim veren, olayın basında yer almasından sonra hakkında soruşturma başlatılan din dersi öğretmeni Emin Albayrak ile Okul Müdürü Mehmet Kalyon hakkındaki Milli Eğitim Bakanlığı Müfettişlerinin soruşturması tamamlandı. İl Milli Eğitim Müdürü Şevki Genç, ?İlgili öğretmen ve okul müdürü hakkında açılan soruşturmayı müfettişlerimiz yürüterek konuyla ilgili gerekli incelemeyi yaptı. Yapılan inceleme sonucunda müfettişlerin teklifi doğrultusunda ilgili öğretmen ve okul müdürüne uyarma cezası verildi? dedi.. CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce de konuyla ilgili Meclis'te Milli Eğitim Bakanlığı'nın yanıtlaması istemiyle 7 maddelik bir soru önergesi vermişti. Milletvekili İnce önergesine verilen yanıtta öğretmen ve müdüre uyarı cezası verildiğini belirtti.

KIZI SURİYE'DE GÖZALTINA ALININCA MÜDÜRLÜKTEN ALINMIŞTI

Öğrencilerine camide verdiği uygulamalı din dersi nedeniyle, izin aldığı okul müdürüyle birlikte uyarı cezası alan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Emin Albayrak iki yıl önce Yalova Fen Lisesi Müdür Yardımcılığı görevinde bulunuyordu. Bu sırada Albayrak'ın şimdi 18 yaşında olan kızı Elif'i Arapca ve dini eğitim almak üzere Şam'da bulunan Ebunur Üniversitesi'ne gönderdiği, hazırlık sınıfında okuyan Elif Albayrak'ın, Türkiye'den gelen öğrencilere şeriat propagandası yapıp, beyinlerini yıkadığı iddiasıyla, Jandarma ekiplerince 20'ye yakın öğrenci ile Türkiye'ye getirilmiş, burada sorgulandıktan sonra serbest bırakılmıştı.

Kızının gözaltına alınmasının ardından açıklama yapan Emin Albayrak, Elif ve iki çocuğunu tam bir milliyetçi olarak yetiştirdiğini belirtip, ?Elif'i, kısa sürede Arapça ve İngilizce öğrenmesini istiyordum. O okula göndermemde çevrenin de etkisi oldu. Bu aile içinde alınan bir kararla gerçekleşti. Ancak geçtiğimiz Ramazan Bayramında haber alamayınca büyük bir paniğe kapıldık. Sonunda Jandarma tarafından gözaltına alındığını öğrendik. Ben kızımın kesinlikle suçsuz olduğunu biliyorum. Elif'in ın binde bir dahi suçlu olduğuna inansam, en ağır şekilde cezalandırılmasını isterim. Kızım babasının kızıdır. Ben, yalnız ülkemizin değil, bütün insanlığın huzur ve mutluluğu için çalışan bir insanım. AB'nin (dinler arası diyalog ve dostluk diye bir semineri) olacaktı. Bu seminere ilk yazılanlardan biri ben oldum. Başvurumda, ?lütfen beni seçin çünkü ben bütün dünya insanlığının mutluluğunu ve barışını istiyorum' dedim.

İnsanlar birbirini üzmesinler, ezmesinler, çile çektirmesinler, yeryüzünde bütün canlılar mutlu olsun diyen bir insanın kızı terörist olamaz. Benim kızım suçsuzken, daha şimdiden canlı bomba, terörist babası ilan edildim, bu büyük bir haksızlıktır. Ben kızımı oraya yeşil pasaport ile gönderdim. Ebunur üniversitesinin hazırlık bölümünde Arapça kursu görüyordu. Tabi ki Emniyet güçleri görevini yapacak buna kimse bir şey söyleyemez. Başbakanımız bir konuşmasında suçlu ile suçsuzu ayırt edeceğiz, ben de bu konuda suçlu ile suçsuzun ayırt edilmesini istiyorum demişti? diye konuşmuştu.

Bu olaydan sonra yapılan soruşturmanın ardından Müdür Yardımcılığı görevinden alınan Emin Albayrak, Atatürk İlköğretim Okulu'na, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni olarak tayin edilmişti.

Hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber