Hemşire adaylarının mezuniyet coşkusu

BÜLENT Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Zonguldak Sağlık Yüksekokulu'ndan mezun olan öğrenciler, kep fırlatarak mezuniyet coşkusu yaşarken, hemşirelik andı ile de mesleğe ilk adımlarını attı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 31 Mayıs 2013 19:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hemşire adaylarının mezuniyet coşkusu

BEÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesi Doç.Dr. Şebnem Hanioğlu Kargı Konferans Salonu'nda düzenlenen mezuniyet törenine, Belediye Başkanı CHP'li Muharrem Akdemir, Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer, rektör yardımcıları, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı. Okulu birincilikle bitiren 21 yaşındaki Gonca Şahin'in konuşmasının ardından, öğrencilerin eğitimleri boyunca birlikte vakit geçirirken kaydettikleri video görüntüleri izlendi.

Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer konuşmasında, hemşireliğin insan sevgisiyle dolu yüreklerin yapabileceği son derece zor bir meslek olduğunu söyledi.

Birinci Gonca Şahin'in, okul kütüğüne adının yazılı olduğu plaketi çakmasının ardından mezun olan 73 hemşire adayına başarı belgeleri verildi. Hemşirelik Andı'nı okuyarak mesleğe ilk adımı atan öğrenciler, 10'uncu Yıl Marşı eşliğinde keplerini havaya atarak mezuniyet coşkusu yaşadı.

Bir taraftan mezun olmanın sevincini yaşayan öğrenciler, bir taraftan da birbirlerinden ayrılacak olmanın üzüntüsü içinde oldu. Öğrenciler, birbirlerine sarılarak gözyaşı döktü. Öğrenciler, daha sonra aileleriyle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber