İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

AÖF final sınavları da erken açıklanacak

Açıköğretim Fakültesi'ni de (AÖF) içinde bulunduran Anadolu Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Davut Aydın, AÖF öğrencilerine final sınavları müjdesi verdi. AÖF final sınavları da erken açıklanacak.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Mayıs 2013 18:06, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Anadolu Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. Davut Aydın, AÖF sisteminde 1 milyon 197 bin 746 öğrencinin katıldığı AÖF bahar dönemi ara sınavı sonuçlarını 11 günde açıklayarak, üniversite tarihinde bir ilki gerçekleştirdiklerini bildirdi.

Aydın, AÖF sınavlarının 4-5 Mayıs'ta, 81 ildeki 92 sınav merkezinde ve KKTC'nin başkenti Lefkoşa'da gerçekleştirildiğini söyledi.

TÜM SÜREÇ VE ORGANİZASYON YAPILARI YENİLENDİ

Açıköğretimde dönemlik sisteme geçişle tüm süreçler ve organizasyon yapılarının yenilendiğini aktaran Aydın, şunları kaydetti:

"Sınav evraklarının illerden dönüşü planlanarak, daha hızlı bir şekilde Eskişehir'e ulaşımları sağlandı. Geçici işçi sayımız (çalışma mekanımızın genişletilmesiyle) 330'a çıkarılarak, iki vardiya halinde çalışma gerçekleştirildi. 2012-2013 Öğretim Yılı Bahar Dönemi Ara Sınav sonuçlarını, üniversite tarihinde ilk kez 11 günde açıklamış olduk. Şu ana kadar sınav sonuçlarını 21 günde açıklayabiliyorduk. Açıkçası, bu da sınavın boyutu düşünüldüğünde, erken bir tarih kabul edilebilir."

3 MİLYON 188 BİN 987 CEVAP KAĞIDI KULLANILDI

Aydın, uzaktan öğretimde 1 milyon 197 bin 746 öğrencinin 73 farklı programa kayıtlı olduğunu açıklayarak, şöyle devam etti:

"Bu programlardaki toplam ders sayımızın 594 olduğu düşünüldüğünde ve herbiri için 20 soru hazırlandığı dikkate alındığında, bir sınavda 11 bin 880 farklı soru sorulduğu ortaya çıkıyor. Bir öğrenci tekrar dersi olması durumunda, dört oturuma da katılabilir. Sınavda oturumlar, öğrencilerin tekrar dersi durumuna göre derslerin hiç çakışmaması, yani öğrencinin sorumlu olduğu tüm derslerden farklı oturumlarda sınava katılabilmesi anlayışına göre organize edilmektedir. Buna göre bahar dönemi ara sınavında her öğrencinin katıldığı oturumlar dikkate alındığında, 3 milyon 188 bin 987 cevap kağıdı kullanılmıştır."

DÖNEM SONU SINAV HAZIRLIKLARI TAMAMLANDI

AÖF Bahar dönem sonu sınavının da 1 milyon 197 bin 696 öğrencinin katılımıyla 1-2 Haziran'da gerçekleştirileceğini belirten Aydın, "Ara sınavımızla aynı büyüklükte olacak ve aynı düzende gerçekleştirilecek olan bu sınavımızın hazırlıkları da, Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezimizde tamamlandı.

Sınav hazırlıkları, aylar öncesinden soruların hazırlanması ve illerdeki binaların, görevlilerin, sevkiyat (uçak ve karayolu), güvenlik tedbirlerine ilişkin İçişleri Bakanlığı ve ilgili birimlerle ilgili planlamaların yapılması, sınavla ilgili sarf malzemelerinin tedarik edilmesi gibi çok sayıda işlemle başladı. Sınavdan en geç 6 hafta önce sınav evraklarının basımı başladı, 3 hafta önce de matbaa soru basımı için kapalı devreye girdi. Şu anda matbaamız kapalı devrede çalışmakta olup, bu faaliyet 21 gün (sınav sonuna kadar) sürecektir" ifadelerini kullandı.

SINAV İÇİN ÇEŞİTLİ KADEMELERDE 400 BİN KİŞİ GÖREV ALACAK

Aydın, sınavdan önceki dördüncü günde tüm baskıların tamamlanıp, sınav evraklarının kutulanarak mühürlenmiş hale getirildiğinin altını çizerek, "İllerin uzaklığına göre, sınavdan önceki dördüncü günden itibaren tüm sınav merkezlerine sevkiyat başlamakta ve sınavdan önceki cuma günü tamamlanmaktadır. Sınav tüm illerimizde, üniversitelerin öğretim elemanları arasından atanmış birer İl Sınav Koordinatörü koordinasyonuyla gerçekleştirilmektedir. Sınavda çeşitli kademelerde yaklaşık 400 bin kişi görev almaktadır. Sınavın tüm sevk ve idaresi, üniversitemiz tarafından gerçekleştirilmektedir" açıklamasını yaptı.

Aydın, AÜ açıköğretim sisteminin 30 farklı ülkeden öğrenciye sahip olduğunu, bu öğrenciler için de sınavların, Avrupa'da 9 ülkede ve Azerbaycan'da toplam 16 farklı şehirde gerçekleştirildiğini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber