İstanbul'da '20 bin koruma memuru' başvurusu yapıldı

Üniversite ve statlar için 10 bin “koruma memuru” alınacağı haberi “memurluk” hayali kuran binlerce işsizi harekete geçirdi. Sadece İstanbul’da 20 bin başvuru oldu. Aralarında stat yasaklısı “taraftar” bile var

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 01 Haziran 2013 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İstanbul'da '20 bin koruma memuru' başvurusu yapıldı

İçişleri Bakanı Muammer Güler'in “10 bin Koruma Memuru alınacak” açıklamasını duyan işsizler ordusu telefona, bilgisayara sarıldı… Resmi-özel statüde çalıştırılması planlanan 10 bin koruma memurundan biri olmak isteyenler, sadece İstanbul'da 20 bini buldu. Bir haftada, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün 155 Polis İmdat hattı bile kilitlendi. İnternet sitesine binlerce “Koruma memuru olmak istiyorum. Askerliğimi yaptım” maili düştü.

Tamamı erkek olan “memur” adaylarının büyük çoğunluğu da lise mezunu. Aylık 2 bin lira maaş verilmesi planlanan “koruma memurluğu” için başvuranlar arasında ilginç taleplerde bulunanlar da dikkat çekiyor. Mail atan bir kişi, “Fenerbahçe taraftarıyım. Koruma görevlisi olmak istiyorum. Ama sadece Fenerbahçe stadında görev yapmak istiyorum” yazdı. Yapılan incelemede, başvuru sahibi “taraftar” hakkında 6222 sayılı maddeden işlem yapıldığı ve statlara giriş yasağı bulunduğu ortaya çıktı.

MEVZUAT YOK

İstanbul Emniyeti'nin ilgili birimi ise “iş başvurusu” yapanların maillerine yanıt vermekle meşgul. Polis, başvuranlara gönderdiği mailde “Henüz mevzuatta böyle bir şey yok. Kanun çıktıktan sonra detaylar açıklanır. Resmi gazeteyi takip edin. Müracaat nereye olacaksa oraya başvurun” yanıtı veriyor.

İlk etapta 10 bin görevli

İçişleri Bakanı Muammer Güler, Emniyet Hizmetleri Sınıfı'nda, ”Koruma Memuru” adıyla 10 bin kişinin istihdam edileceğini açıklamıştı. Proje hayata geçtiğinde stadyum, üniversite ve yurtlardan özel güvenlikler çıkacak, Koruma Memurları görev yapacak. Başbakan Erdoğan'ın talimatıyla İçişleri ve Spor Bakanlığı konuyla ilgili çalışma yürütüyor. Yıl sonuna kadar çalışmanın bitirilmesi bekleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber