Osmaniye'de buğday rekoltesi düştü

Osmaniye Ziraat Odası Başkan Vekili Hüsamettin Keskiner, Osmaniye'de buğday hasadının devam ettiğini ancak rekoltenin geçen yıla görü düşük olduğunu söyledi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Haziran 2013 16:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Osmaniye'de buğday rekoltesi düştü

Osmaniye Ziraat Odası Başkan Vekili Hüsamettin Keskiner, Osmaniye'de buğday hasadının devam ettiğini ancak rekoltenin geçen yıla görü düşük olduğunu söyledi.

Bu yıl 138 Bin dekar alana buğday ekimi yapıldığını belirten Keskiner, olumsuz hava şartlarının etkisiyle rekoltede düşüklük yaşandığını kaydetti. Keskiner, "Aşırı yağışlar ve yağışların ardından Mayıs ayı başında aşırı sıcakların olması rekolteyi düşürdü. İlimizde bu yıl dekar başına 300-350 kg ürün alındı. Geçmiş yıllara göre rekolte ve ürün kalitesinde düşüş oldu. Geçen sene rekolte 350-400 kilo arasındaydı. Yani yüzde 5 düşüş yaşandı" dedi.

Bu arada Buğday alım fiyatlarının biran önce açıklanması gerektiğini de dile getiren Hüsamettin Keskiner, "Bu yıl verimin düşük olması ve tarım girdilerinin de yüksek olması, çiftçimizi kara kara düşündürüyor" diye konuştu. Hükümetten çiftçinin yüzünü güldürecek bir taban fiyat açıklamasını beklediklerini belirten Keskiner, çiftçinin ürününü açığa döktüğünü söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber