Yargı; öğrencinin aktarıldıgı okula öğretmen de aktarılmalı

Dönüştürülen okulların öğretmen yer değiştirmesi ile ilgili örnek yargı kararı. Yargı; davacı öğretmenin atamasının öğrencisinin taşındığı okula yapılmasına karar vermiştir.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 02 Haziran 2013 19:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yargı; öğrencinin aktarıldıgı okula öğretmen de aktarılmalı

Dönüştürülen Okulların Öğretmenleri Açısından Yapılması Gerekenler

Dönüştürülen okulların öğretmenleri ile ilgili yapılacak işlemler 06.05.2010 tarihli ve 27573 Sayılı Resmî Gazete'de Yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin “İhtiyaç fazlası öğretmenlerin yer değiştirmeleri” başlıklı 41. maddesi 1. fıkrasındaki hükümlere göre işlem yapılmaktadır.

“Okul dönüşümleri tamam, şimdi ne olacak?” haberimizde öğretmenler ve yöneticiler açısından okul dönüşümleri sonucunda mevzuata göre neler yapılması gerektiğini açıklamıştık.

Dönüştürülen okulların öğretmenleri ile ilgili yapılacak işlemler 06.05.2010 tarihli ve 27573 Sayılı Resmî Gazete'de Yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin “İhtiyaç fazlası öğretmenlerin yer değiştirmeleri” başlıklı 41. maddesi 1. fıkrasındaki; “1) Eğitim kurumunun ya da bölümün kapanması, program değişikliği, Talim ve Terbiye Kurulunun öğretmenliğe atanacakların tespitine ilişkin kararıyla ders kaldırılması ya da norm kadro esasları gereğince yapılacak düzenlemeler sonucu öğretmen fazlalığı oluşması hâlinde; eğitim kurumunun ya da bölümün kapatılması veya program değişikliği sonucunda bu eğitim kurumlarında görevli öğretmenler, yeni eğitim kurumu açılarak öğrencilerin taşınması hâlinde bu eğitim kurumlarına, öğrenci azlığı nedeniyle kapatılan eğitim kurumlarında ya da bölümlerde görevli olanlar ise açık norm kadro bulunması hâlinde öncelikle öğrencilerin taşındığı eğitim kurumları olmak üzere il içinde alanlarında ihtiyaç duyulan eğitim kurumlarına özür durumları ve tercihleri de dikkate alınmak suretiyle atanırlar.” hükümlerine göre yapılmaktadır.

Ayrıntılar için "Okul dönüşümlerinde öğretmen yer değiştirmeleri" haberimize bakınız.

Yargı; Öğrencinin Aktarıldıgı Okula Öğretmende Aktarılmalıdır.

Bu konuda açılan örnek bir davada Adana 2. İdare Mahkemesi; 08.05.2013 tarih ve 2013/70 esas ve 2013/724 nolu kararında, Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin “İhtiyaç fazlası öğretmenlerin yer değiştirmeleri” başlıklı 41. maddesi 1. fıkrasına atıfta bulunarak, eğitim kurumunun yada bölümün kapatılması veya proğram değişikliği sonucunda bu eğitim kurumlarına öncelikle atanacakları açık olup, sınıf öğretmeni olarak görev yaptığı eğitim kurumunun kapatılması nedeniyle okulu başka bir okula taşınan davacının, taşınılan okula öncelikli olarak atanması gerektiğinden davacının bu yöndeki başvurusunun reddine ilişkin dava konusu işlemde hukuka uyarlık bulmamış ve davacı öğretmenin atamasının öğrencisinin taşındığı okula yapılmasına karar vermiştir.

İşte o karar;

Ahmet Kandemir

Memurlar.net Öğretmenler Bölüm Sorumlusu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber