Büro Memur-Sen yetkili sendika oldu

Büro Memur-Sen, Büro Bankacılık ve Sigortacılık Hizmet Kolunda çalışan memurları toplu sözleşme masasında temsil edecek.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Haziran 2013 13:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Büro Memur-Sen yetkili sendika oldu

10 bakanlığın da arasında yer aldığı toplam 45 kurumun bulunduğu Büro, Bankacılık ve Sigortacılık Hizmet Kolundaki üye tespit toplantıları sonuçlandı. Sonuçlara göre Büro Memur-Sen, 45 bin 884 olan üye sayısını 2 bin 231 arttırarak, 48 bin 115 üye ile geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da genel yetkili sendika oldu. Kamu çalışanlarının tercihi ile genel yetkili sendika olan Büro Memur-Sen, kendini takip eden en yakın sendikaya ise yaklaşık 3 bin 500 üye fark atarak büyük bir başarıya imza attı. Büro Memur-Sen, bu yıl kurulacak toplu sözleşme masasında Büro, Bankacılık ve Sigortacılık Hizmet Kolundaki çalışanları ilk defa temsil edecek ve haklarını arayacak.

Büro Memur-Sen, yeniden genel yetkili sendika olmalarını, kuruldukları günden itibaren kendilerini kamu çalışanlarına ve teşkilatlarına adamalarına bağladı. Türkiye'yi karış karış gezerek, kamu çalışanlarının sorunlarını yerinde dinleyerek çözüme kavuşturmaya çalıştıklarını vurgulayan Büro Memur-Sen, "Biz hiçbir zaman koltukta oturarak sendikacılık yapmıyoruz. Kamu çalışanlarının hakkını almak ve onların sorunlarını çözmek için var gücümüzle mücadele ediyoruz. Bunun en güzel örneği ise sendikal mücadelede bir ilk olan İstanbul'dan Ankara'ya yaptığımız yürüyüş eylemidir. Kamu çalışanları, bizim yaptığımız mücadelenin ve elde ettiğimiz kazanımların karşılığı olarak bize destek verdi ve genel yetkili sendika olduk" dedi.

Genel yetkili sendika olarak bu yılki toplu sözleşme masasına ilk defa oturacaklarını kaydeden Büro Memur-Sen, "Genel yetkili sendika olmakla sorumluluğumuz ve yükümüz daha da arttı. Bu yılki toplu sözleşme masasına hizmet kolumuzdaki çalışanları temsilen biz oturacağız ve onların haklarını en iyi konuma getirmek için mücadele edeceğiz. Kamu çalışanlarının taleplerini masada kazanıma çevireceğiz. Üyelerimizden aldığımız güçle sendikamızın ismini toplu sözleşme masasına altın harflerle yazdıracağız. Sendikamıza, toplu sözleşme masasında kamu çalışanlarının sözcüsü olma yetkisi veren tüm üyelerimize ve fedakar teşkilatımıza teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber