Ülkem Koleji öğrencilerinden 'Sosyal Bilgiler Oyun Günü' etkinliği

Manisa Özel ODTÜ Ülkem Koleji 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencileri, "Sosyal Bilgiler Oyun Günü" kapsamında TC İnkilap Tarihi Atatürkçülük dersinde hazırladıkları oyun ve maketlerle bir sunum hazırladılar

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Haziran 2013 14:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ülkem Koleji öğrencilerinden 'Sosyal Bilgiler Oyun Günü' etkinliği

Manisa Özel ODTÜ Ülkem Koleji 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencileri, "Sosyal Bilgiler Oyun Günü" kapsamında TC İnkilap Tarihi Atatürkçülük dersinde hazırladıkları oyun ve maketlerle bir sunum hazırladılar.

Sosyal Bilgiler dersi konularına yönelik farkındalık yaratmayı amaçlayan öğrenciler hazırladıkları oyun ve maketlerle sunumlarını gerçekleştirdiler.

Hazırlanan sunumda Sosyo-Tabu, Sosyopoly, Sosyal Yolu, Sosyo-çark ve Sosyo-dart" adı verilen oyunlar yer alırken, Kurtuluş Savaşı Yol Haritası, Dünya Kültürel Miras listesinde yer alan yapıların maketleri öğrenciler tarafından yapıldı.

Ayrıca hazırlanan oyunların her birinin tamamen öğrencilerin el becerisi olması, ve oyun kurgularının, isimlerinin tamamen kendileri tarafından bulunması etkinliği daha bir keyifli hale getirdi. Öğrencilerin eserlerini gezerek oyunlar oynadıklarını ve maketleri incelediklerini ifade eden Sosyal Bilgiler Zümre öğretmenleri, bu çalışmayla geçmişe yönelik bilgilerin yer aldığı ve deneylerle gözlemlerle bilgiye ulaşılamayacak olan tarih konularının unutulmayacak bir hal aldığını belirttiler

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber