TKHK'den komisyon görevlendirmeleri hakkında görüş yazısı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 03 Haziran 2013 17:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

T.C.

SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU Finans Hizmetleri Başkan Yardımcılığı

Sayı : 36385208/10.07

Konu : Komisyon ve Kontrol Teşkilatı Görevlendirmeleri.

KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ

GENEL SEKRETERLİĞİNE

Bilindiği üzere 31.10.2012 tarihli ve 3131 sayılı Makam Onayı ile yürürlüğe giren Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Taşra Teşkilatı Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönerge'nin “Görevle Bağdaşmazlık” başlıklı 35 inci maddesinde; “Yetki devri veya görevlendirme yoluyla; ... ç) Başhekim ve kamu hastaneleri birliklerinde görevli avukatlara ihale komisyonu, muayene kabul komisyonu ve kontrol teşkilatı başkanlığı veya üyeliği, yetki ve görevi verilemez. ” hükmü yer almaktadır.

Bazı kamu hastaneleri birliklerince bağlı sağlık tesislerinde görevli Başhekim Yardımcılarının ihale ve doğrudan temin komisyonlarında, muayene komisyonlarında, kontrol teşkilatı başkanlığı ve üyeliği görevlendirmelerinde tereddütler yaşandığı ve mezkûr yönergenin Görevde Bağdaşmazlık kapsamına dâhil olup olmadığı hususunda Kurumumuzdan görüşler istenmektedir.

Konu hakkında Kurumumuz Hukuk Müşavirliği'nin 08.05.2013 tarihli ve 4042 sayılı görüş yazısı ilişikte gönderilmektedir.

Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.

FİNANS HİZMETLERİ BAŞKAN YARDIMCILIĞINA

İlgi: 13/03/2013 tarihli ve 36385208/949/1025 sayılı yazınız.

Eskişehir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekıeterliği'ne bağlı sağlık tesislerinde görevli Başhekim Yardımcılarının ihale ve doğrudan temin komisyonlarında, muayene komisyonlarında, kontrol teşkilatı başkanlığı ve üyeliğinde görevlendirilmesinin Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Taşra Teşkilatı Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönerge'nin 35 inci maddesinde belirtilen Görevde Bağdaşmazlık kapsamına dahil olup olmadığı hususunda Müşavirliğimiz görüşünün talep edildiği ilgi sayılı yazınız ve ekleri incelenerek keyfiyeti tetkik edilmiştir.

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Taşra Teşkilatı Çalışma Usııl ve Esasları Hakkında Yönerge'nin 35 inci maddesinde “Yetki devri veya görevlendirme yoluyla; ... ç) Başhekim ve kamu hastaneleri birliklerinde görevli avukatlara ihale komisyonu, muayene kabul komisyonu ve kontrol teşkilatı başkanlığı veya üyeliği, Yetki ve görevi verilemez.” hükmü getirilerek ihale komisyonu, muayene kabul komisyonu ve kontrol teşkilatı başkanlığı veya üyeliği yetki ve görevi verilemeyecek olanlar tahdidi biçimde sayılmış olup, Başhekim Yardımcılarına yetki devri veya görevlendirme yoluyla belirtilen görevlerin verilebileceği mütalaa edilmektedir..

Bilgilerini arz ederim.

Av. Erol DEMİRCİ
Birinci Hukuk Müşaviri

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber