Tarım sigortası olmayan mağdur olacak

Düzce Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Harun Kaba yaşanan dolu felaketiyle ilgili hasar tespitinin yapıldığını belirtti

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Haziran 2013 23:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Tarım sigortası olmayan mağdur olacak

Düzce Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Harun Kaba yaşanan dolu felaketiyle ilgili hasar tespitinin yapıldığını belirtti. Açıklamasında tarım sigortasının önemine vurgu yapan Kaba "Ne yazıkki sigortası olmayan mağdur oluyor" dedi.

Düzce İl Genel Meclisine katılan Kaba meclisi bilgilendirdi. Kaba, Çilimli ve Yığılca'nın doludan en çok etkilenen ilçeler olduğunu dile getirerek "Vatandaşlarımızın mutlaka tarım sigortası yaptırmaları gerekiyordu. Yaptırmayanlar ne yazık ki bu son afetten dolayı mağdur olacak. Biz ekibimizle birlikte hasar tespiti yaptık. Kendilerine ulaşamadığımız vatandaşlarımız bize ulaşarak mağduriyetlerini bildirsinler. Bizde bize yapılan başvuruları Bakanlığa bildireceğiz. Çilimli ve Yığılca'nın dolu felaketinden çok fazla etkilendiğini gördük" diye konuştu.

REKOLTE ÇALIŞMASI BAŞLADI

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Harun Kaba fındık rekoltesini 15 Haziran'a kadar belirleyerek Bakanlığa bildireceklerini açıkladı.

Şuanda ekibin sahada çotanak sayımı yaptığını kaydeden Kaba "Şuanda sahada fındık rekoltesiyle ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Bakanlıktan bize 15 Haziran'a kadar gereken çalışmayı yapmamız yönünde talimat geldi. Eskiden rekolteyi hem karanfil hem de çotanak sayımı ile yapıyorduk. Karanfil sayımı spekülasyonlara sebep olduğu için Bakanlık tarafından kaldırıldı. Bize 1 - 15 Haziran içerisinde çotanak sayımı yapıp verileri Bakanlığa göndermemiz talimatı verildi. Şuanda ekibimiz sahada" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber