İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı hakkında inceleme...

Haber Giriş : 21 Ocak 2006 17:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hayali ihracatçı Turan Çevik'in kızının nikah şahidi olan İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Hasan Adak hakkında inceleme başlatıldı.

Milliyet gazetesinde yayımlanan fotoğraflardan biri Hayali ihracatçı Turan Çevik'in kızının nikahında çekilen fotoğraflar, Emniyet'i harekete geçirdi. Emniyet Genel Müdürlüğü, İçişleri Bakanlığı'nın talimatıyla İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Hasan Adak hakkında inceleme başlattı.

Konuyu incelemek üzere bir polis başmüfettişi görevlendirildi. 9 kasım 2005 tarihinde İstanbul'un Kadıköy ilçesinde, hayali ihracatçı Turan Çevik ile Beyoğlu Cumhuriyet Başsavcısı Ünal Canpolat'ın oğlunun kurduğu 'Birlik Metal' adlı şirkette meydana gelen çatışmanın yansımaları sürüyor.

Çatışmaya karıştığı için oğlu ve damadıyla birlikte tutuklanan Çevik, mahkeme kararlarına rağmen Başsavcı Canpolat tarafından serbest bırakılmış, daha sonra Canpolat'ın Turan Çevik'in kızının nikahında şahitlik yaptığı ortaya çıkmıştı. Nikahta şahitlik yapan bir diğer isim ise, Emniyet Müdür Yardımcısı Hasan Adak.
Çevik'in kızının, olayın sanıklarından Erkan Yıldız ile evlendiği nikah, 2 ekim 2004'te Erenköy'deki The Green Park Otel'de yapılmıştı.

'YENİ SUSURLUK'
Milliyet gazetesi tarafından yayımlanan fotoğraflarla birlikte olay, 'yeni Susurluk' olarak lanse edildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Olay Yeri İnceleme ve Kriminal Şube Müdürlüğü'nden sorumlu olan Adak'a bağlı ekipler, Turan Çevik'in oğluna ait işyerinde meydana gelen çatışmayla ilgili incelemeleri de yapmıştı.

Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü'nce hazırlanan raporda, Hacı Erdoğan'ın hayatını kaybettiği olayda kullanılan ve ilk kurşununun atıldığı saptanan silahın bulunamadığı belirtiliyor. Olayla ilgili olarak Başsavcı Canpolat hakkında da Adalet Bakanlığı'nca inceleme başlatılmıştı.

BİR KİŞİ ÖLMÜŞTÜ
Geçtiğimiz kasım ayında 'Birlik Metal'de meydana gelen olayda, Hacı Erdoğan ve iki arkadaşı Çevik'in oğlu ve damadıyla tartışmış, çıkan çatışmada Hacı Erdoğan ölmüş, Çevik'in oğlu Hilmi Çevik, damadı ve bir işyeri çalışanı yaralanmıştı.

Olayın ardından Beyoğlu Cumhuriyet Başsavcısı Ünal Canpolat'ın oğlu Berkay Canpolat'ın, Türkiye'nin ilk hayali ihracatçısı olarak tanınan Turan Çevik'in işyeri olarak bilinen Birlik Metal'e ortak olduğu ortaya çıkmıştı.

cnntürk

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber