Terminal davasını Edirne Belediyesi kazandı

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, şehirlerarası otobüs terminali ile ilgili başlattıkları hukuk mücadelesini kazandıklarını açıkladı.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 04 Haziran 2013 18:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Terminal davasını Edirne Belediyesi kazandı

Edirne'de bir süre önce büyük bir kaosa yol açan terminal kavgasına son nokta yargıdan geldi. Bazı otobüs firmalarının otogar dışından yolcu alması üzerine yargıya başvuran Edirne Belediyesi, davayı kazandı. Edirne İdare Mahkemesi, yürütmenin durdurulması kararını verdi.

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, mahkeme kararının Edirne Belediyesi'ne ve Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına da tebliğ edildiğini açıkladı. Bakanlığın 1'inci Bölge Müdürlüğü'nün ilgili firmanın İstanbul-Edirne taşımacılık faaliyetini iptal ettiğini ifade eden Sedefçi, "Yasal olmayan taşımacılığın devam etmesi halinde gerek Belediye Başkanlığımız gerekse de diğer kurumlar yasaların gerektirdiği cezai işlemleri yapacaklardır" dedi.

Sedefçi ayrıca yolcuların terminali düzenli olarak kullanmaları halinde ulaşımda herhangi bir aksama yaşanmayacağını da sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber