Memura 80 YTL denge tazminatı

Haber Giriş : 22 Ocak 2006 06:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ek ödeme almayan ve sayıları yaklaşık 1 milyon 377 bin olarak açıklanan memurlara ocak ve temmuz aylarında 40'ar YTL olmak üzere toplam 80 YTL'lik "denge tazminatı" ödenmesine ilişkin olarak hazırlanan yasa tasarısı taslağı Başbakanlığa gönderildi.

Hükümetle, memurlar adına Kamu-Sen, KESK ve Memur-Sen'in katıldığı toplu görüşmelerde yüzde 5.1'lik genel zamma ek olarak çeşitli adlar altında ek ödeme almayan ve sayıları yaklaşık 1 milyon 377 bini bulan memura denge tazminatı adı altında ödeme yapılması kararlaştırılmıştı.

Ödeme ocak ve temmuzda
Memur konfederasyonlarının da katılımıyla hazırlanan "İlave Ödemesi Bulunmayan Memurlara ve Sözleşmeli Personele Ek Ödeme Yapılması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı Taslağı" Başbakanlığa gönderildi. Tasarı taslağına göre, çeşitli adlar altında ek ödeme almayan personel, ocak ve temmuz aylarında 40'ar YTL olmak üzere toplam 80 YTL denge tazminatı alacak. Öğretmenler denge tezminatı alacak ancak il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerindeki müdür ve şefler alamayacak.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber