Emekli vekiller 1000 YTL fark peşinde

Haber Giriş : 22 Ocak 2006 09:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Halen aktif milletvekilliği yapan aynı zamanda da emekli olan vekiller, maaşlarının 1000'er YTL eksik olduğu gerekçesiyle harekete geçti. Vekiller uygulamanın geçmişe dönük olmasını ve 40 bin YTL farklarını da istiyor...

MECLİS'TE halen görev yapan ve vekillikten emekli olan milletvekilleri, kendilerine 1000'er YTL eksik ödeme yapıldığı gerekçesiyle harekete geçtiler. Kendilerine eski milletvekillerine göre eksik ödeme yapıldığını öne süren bu vekiller, maaşlarına 1000'er YTL zam ve geçmişe dönük maaş farkı verilmesi için imza toplamaya başladılar. Emekliliği gelmiş milletvekilleri, maaşlarından yapılan kesintinin haksız olduğunu ileri sürerek, haksızlığın giderilmesi için TBMM Başkanı Bülent Arınç'a da konuyu ilettiler.

Bin YTL'lik bir farkları var

Çalışan vekillerin 2 bin 200 YTL, eski vekillerin 3 bin 200 YTL emekli maaşının bordroya yansımasından yola çıkan bir grup milletvekili, aradaki farkın kendilerine ödenmesini istiyor. TBMM Başkanlığı tarafından emekli maaşı uygulamasının keyfi yapıldığını öne süren girişimciler, hem bundan sonra 1000 YTL'lik farkların maaşlarına yansıtılmasını, hem de 3 Kasım 2002 seçimlerinden bu yana olan farkların ödenmesini istiyorlar. Girişim başarıyla sonuçlanırsa emekliliği hak etmiş milletvekilleri 40 bin YTL fark alabilecekler.

Çalışsalar bile maaş alıyorlar

Emekli milletvekillerinin başlattığı girişimle itiraz ettikleri uygulamaya göre milletvekilleri, sosyal güvencesini karşılayan kurumlardan emekli olduktan sonra milletvekili emeklisi olarak başvuruda bulunuyor. Bu milletvekilleri, emekliliği hak ettikten sonra, çalışıyor olsa bile emekli maaşını almaya hak kazanıyor. Böylece TBMM'de emekliliği gelen ve emekliliği gelmeyen milletvekilleri arasında büyük oranda maaş farklılıkları meydana geliyor. Bu arada CHP lideri Deniz Baykal'ın vekillerine ?Bu işe siz karışmayın' dediği öğrenildi.

star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber