Burhaniye'de emlakçının güvercin tutkusu

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, Emlak Danışmanlığı yapan astsubay emeklisi Nihat Küçükçetin'in güvercin tutkusu görülmeye değer.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Haziran 2013 23:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Burhaniye'de emlakçının güvercin tutkusu

İlçenin Ören mahallesindeki işyerinin teras katında güvercinler için kümes yapan Küçükçetin, güvercinlerin kendisini dinlendirdiğini söyledi. Çocukluğundan beri hayvanlara karşı sevgisi olan 62 yaşındaki 2 çocuk babası Nihat Küçükçetin, emeklilikten sonra güvercin beslemeye başladı. Çocukluğundan beri hayvan sevgisi olan Küçükçetin, Emlak Danışmanlığı yaptığı işyerinin terasına yaptığı kümes de 120 adet güvercin besliyor. Güvercinlerin her türlü bakımıyla ilgilenen Küçükçetin, onları izlerken adeta kendinden geçiyor. Hayvanları çok sevdiğini anlatan Nihat Küçükçetin, "Çocukluğumuzdan beri güvercin merakımız vardı. Çocukluğumuzdan beri daha doğrusu

bol miktarda hayvanlarımız vardı. Güvercinden büyük başa kadar. Hayvanları sevdiğim için emekli olduktan sonra yine hayvanlarla haşır neşir olmaya başladım. Biz, Burhaniye olarak Edremit olarak kelebek tabir ettiğimiz güvercin cinsini besleriz.

Binden fazla güvercin çeşidi vardır. Taklacısı, postası, kelebeği, hünkarisi gibi çeşidi vardır. Ama bizim Edremit ve Burhaniye olarak kelebek ağırlıklı besleriz. Biz bunların neslinin yok olmaması için diğer hayvanlarla da çiftleştirmeyiz. Eşleştirmeyiz. Kendi kuşlarımızı sahiplenmeye çalışırız. Burada şu anda gördüğünüz birkaç çeşit renk olarak kuşlarımız var. Süt beyaz, kara boyun, dikkuyruk, ters kuyruk, tepeli ve kara boyunlar kanarya, kırmızı boyun isimleriyle biz bunları adlandırıyoruz. Burhaniye,

genel olarak kelebek türü güvercin besler. Biz kendimize bakmayız kuşlara baktığımız kadar. Kendimize ilgi göstermeyiz bunlara gösterdiğimiz ilgi kadar.

Biri hastalandığı zaman müdahale ederiz. Kesinlikle diğerlerine sirayet etmemesi için alır ayırırız onu. Bütün bakımını yapar iyileştikten sonra içeri alırız. Kendimiz hasta olsak doktor yüzü bilmeyiz. Ama kuşlar için aşağı yukarı bir eczanem var diyebilirim. Sadece güvercin olarak değil. Kanaryalarım var. Büromun hemen girişinde kırlangıç yuva yapmış. Yarasamız var. O da herhalde bizim hayvanları sevdiğimizi anladığı için yarasa bile gelmiş kapımızın önüne yuva yapmış. Hayvanları seviyorum. Mutlu da oluyorum. Akşam geldiğim zaman bunları açtığımız zaman, onların uçuşunu seyretmek onların koşuşturmasını seyretmekten huzur buluyorum. Hem de dinleniyorum" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber