İş adamının, 5 milyon liralık dolandırıcılığı

İZMİR'de 5 milyon lira değerindeki malları çalınmış gibi gösterip sigorta firmasını dolandırmak istediği ileri sürülen işadamı A.A. ile T.Ö., jandarma tarafından yakalandı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 06 Haziran 2013 16:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İş adamının, 5 milyon liralık dolandırıcılığı

İki şüpheli, sevk edildikleri adliyede tutuklandı.

İşadamı A.A., üç ay önce Konya'daki fabrikasından getirdiği 5 milyon lira değerindeki 10 ton ceviz ve badem yağının, İzmir'de, Yelki Sanayi Sitesi'ndeki bir depodan kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından çalındığını ileri sürerek şikayetçi oldu. İhbar üzerine çalışma başlatan jandarma, depo kapısının zorlanmadan açıldığını, güvenlik kameralarının da çalınmış olduğunu belirledi. Jandarma ekiplerinin araştırmasında, A.A.'nın depodaki mallarını sigorta yaptırdığı, hırsızlık olayının ardından sigorta firmasından para talep ettiği saptandı. Diğer işyerlerinin güvenlik kameralarında hırsızlığa yönelik bir bulguya da uyaşamayan ekipler, A.A.'nın olay günü kiraladığı otomobilin takip sistemi sayesinde deponun önünde olduğunu belirledi. İşadamı A.A.'nın, olmayan malı depodan çalınmış gibi gösterip, sigorta firmasından para almak istediği ortaya çıkarıldı.

Gözaltına alınan A.A. ile suç ortağı olduğu belirtilen T.Ö., suçlamaları kabul etmezken, işlemlerinin tamamlanmasının ardından sevk edildikleri adliyede tutuklandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber