Hatay Polis Meslek Yüksek Okulu'nda mezuniyet töreni

Hatay Polis Meslek Yüksekokulu'nun 9. dönem mezunu 289 polis adayı törenle diplomalarını aldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Haziran 2013 17:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hatay Polis Meslek Yüksek Okulu'nda mezuniyet töreni

Vali Yardımcısı Kadim Doğan mezuniyet törende yaptığı konuşmada, mezun olan polisleri tebrik ederek, polis ailelerine teşekkür etti. polislerden insan haklarına saygılı olmalarını öğütleyen Doğan, "Bugünden itibaren birer kamu görevlisi olarak halkın canını, malını ve ırzını koruma görevini aldınız. Bu yönü ile aldığınız görev çok önemlidir. Polis olarak kamu güvenliğini sağlarken, insan haklarına saygılı olmanız çok önemlidir. Görev yapacağınız ilin sosyal yapısını da iyi öğrenmelisiniz. Günümüzde suç unsurları sürekli değişikliğe uğradığı için, kendinizi sürekli yenilemelisiniz. Sizler var oldukça, biz daha huzurlu yaşayacağız. Yeni görevinizde sizlere başarı ve mutluluk dilerim" dedi.

Hatay Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Cumali Aslancan da mezun olan öğrencileri kutlayarak devletin kendilerine sağladığı imkanları yine devlet ve millet hesabına kullanarak öğrencilerin, çağdaş normlara uygun, insan haklarına saygılı, hukuk devleti ilkelerine ve Atatürk milliyetçiliğine gönülden bağlı, mesleki bilgi beceri ve donanımla, Türkiye Cumhuriyeti devletinin onuruna yakışır zihniyette polisler yetiştirmeyi amaç edindiklerini ifade etti.

Törende dereceye giren ilk 10 polis öğrencisine çeşitli hediyeler sunulurken, dönem birincisi Ramazan İfik'e Adile Sadullah Mermerci Vakfından 1000 TL'lik çek, polis akademisinden kol saati, polis sandığından tam altın, polis okulundan tam altın, emniyet müdüründen eşofman hediye edildi.

Mezun olan öğrenciler daha sonra keplerini fırlatarak birbirlerini kutladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber