PMYO mezuniyetinde evlenme teklifi

Niğde PMYO'da diplomasını alan polis adayı tören alanında kız arkadaşına evlenme teklifinde bulundu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Haziran 2013 17:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Niğde Polis Meslek Yüksekokulu (PMYO) mezuniyet töreninde, genç polis adayı mikrofondan seslenerek davet ettiği kız arkadaşına, tören alanında evlenme teklifinde bulundu.

Polis Akademisi Başkanı Prof. Dr. Remzi Fındıklı, PMYO futbol sahasında 351 öğrenci için düzenlenen mezuniyet töreninde, yaptığı konuşmada, güvenlik denince akla ilk gelenin polis olduğunu ifade etti.

Polisin, devletin halka uzanan, yardım ve şefkat eli olduğunu belirten Fındıklı, "Polis bir toplumun aynasıdır. 28 okulda yaklaşık 7 bin öğrencinin mezuniyet sevincini yaşıyoruz. Polis eğitimi polisin bilgisini, becerisini ve görgüsünü arttırmayı, özgürlük, güvenlik dengesi içerisinde kötülükleri iyilik ve güzellikle yok edebilmenin yol ve yöntemlerini amaçlayan mesleki bir eğitimdir” diye konuştu.

Konuşmaların ardından dönem birincisi polis memuru Selçuk Şahin yaş kütüğüne plaket çaktı. Ayrıca dereceye giren ilk on öğrenciye çeşitli hediyeler verildi.

Polis yemini eden öğrenciler daha sonra tören yürüyüşü yaptı. Programın sonunda öğrenciler keplerini havaya atarak mezuniyetlerini kutladı.

Bu sırada mezuniyet sevinci yaşayan Hasan Yavuz, kız arkadaşı Elif Ateş'i mikrofonla törenin yapıldığı alana davet etti. Diz çökerek kız arkadaşına evlenme teklifinde bulunan Yavuz, "evet" cevabını alınca Ateş'in parmağına tek taş yüzük takarak, sarıldı.

Bu yıl 11. dönem mezunlarını veren PMYO'nun yemin törenine Niğde Valisi Alim Barut, Garnizon Komutanı Albay ufuk Nayır, Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ ve aileler katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber