Gümrük Bakanlığı bu hırsızlıkla çalkalanıyor

İstanbul Gümrük Teftiş Kurulu’nun Karaköy’deki binasına giren hırsızlar, hazırlık aşamasındaki hayali ihracat, yolsuzluk ve rüşvet soruşturmalarının dosyalarıyla birlikte sırra kadem bastı

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 07 Haziran 2013 08:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Gümrük Bakanlığı bu hırsızlıkla çalkalanıyor

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'na bağlı İstanbul Gümrük Teftiş Kurulu'nun Karaköy'deki binasına hırsız girdi. Geçen pazar binaya pencereden giren kimliği belirsiz kişi veya kişiler İstanbul, Ankara ve Mersin ile Güneydoğu'da yürütülen hayali ihracat, yolsuzluk ve rüşvet soruşturmalarının hazırlık aşamasındaki raporlarını çaldı. Yazılı raporlarla yetinmeyen hırsızlar, soruşturmalarla ilgili bilgilerin bulunduğu, müfettişlere ait 20 dizüstü bilgisayarı da çalarak kayıplara karıştı.

*'Yolsuzluk raporları çalındı' iddialarına cevap

PARMAK İZİ YOK

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nda infial yaratan soygundan sonra hırsızlığın yapıldığı departmanda ve pencerelerde parmak izi araştırması yapıldı. İddiaya göre; soygunu gerçekleştiren kişi veya kişilerin parmak izine rastlanmadı. Polis yetkilileri şüphelilerin soygun sırasında eldiven giymiş olabileceklerini belirtirken, soruşturmanın binada çalışan görevlileri de içine alarak sürdürüldüğü kaydedildi.

BAŞKA ÖRNEĞİ YOK

Müfettişler, üzerinde çalışmayı sürdürdüğü için çalınan soruşturma dosyalarının bir başka örneğinin bulunmadığı öğrenildi. Gümrük Müsteşarlığı soruşturma başlatırken, güvenlik kameraları da tek tek inceleniyor. Müsteşarlık yetkilileri özellikle soruştrumalara konu olan hayali ihracat şebekelerinin son zamanlarda irtibat kurdukları kişileri mercek altına aldı. Soruşturmadan haberdar olan şebekenin hırsızlara dosyaları çaldırmış olma ihtimali araştırılıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber