Siyasi husumetle İstanbul Belediyesi'yle ilgili çok sayıda dava açılmasına sebep olan İçişleri Bakanlığı Başmüfettişi Candan Eren, görevi suiistimal ettiği gerekçesiyle beş ay hapse mahkûm edildi.

Haber Giriş : 16 Aralık 2003 07:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Siyasi husumetle Istanbul Belediyesi'yle ilgili çok sayida dava açılmasına sebep olan Içisleri Bakanligi Basmüfettisi Candan Eren, görevi suiistimal ettigi gerekçesiyle bes ay hapse mahkûm edildi.

Içisleri Bakanligi Basmüfettisi Candan Eren, görevi suiistimal ettigi gerekçesiyle bes ay hapse mahkûm edildi. Eren, Istanbul Belediyesi'yle ilgili olarak Basbakan Tayyip Erdogan ve ekibi hakkinda çok sayida davanin açilmasini saglamis, AKP ise Eren'in raporlarinin siyasi husumetle hazirlandigini öne sürmüstü.
Ankara 7. Agir Ceza Mahkemesi Eren'i memuriyete ait vazifesini kisilere karsi kötüye kullanmaktan alti ay hapse mahkûm etti. Sonra ceza iyi hal indirimiyle bes aya düsürülüp ertelendi. Basmüfettisle ilgili davayi eski bassavci Fahri Kasirga açmisti. Kasirga bir süre önce Adalet Bakanligi'nda müstesarliga atandi.

radikal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber