Köy okulunda 'veli eğitimi'

Van merkeze bağlı Bardakçı Köyü İlköğretim Okulu tarafından hazırlanan proje kapsamında, haftanın belirli günlerinde velilere eğitim veriliyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Haziran 2013 20:29, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Köy okulunda 'veli eğitimi'

Van merkeze bağlı Bardakçı Köyü İlköğretim Okulu tarafından hazırlanan proje kapsamında, 400 veliye haftanın belirli günlerinde eğitim veriliyor.

Kent merkezine 17 kilometre uzaklıktaki Bardakçı köyünde bulunan ilköğretim okulu, velilerin çocuklarını daha iyi anlayabilmesi ve tehlikelerden korunmalarına yardımcı olabilmek amacıyla "Veli Eğitimi" adlı projeyi hayata geçirdi.

Haftanın belirli günleri velileri bir araya toplayarak eğitim veren öğretmenler, özellikle öğrencilerin ruhsal yapıları, ihtiyaçları ve ev ortamındaki yerleri konularında velileri bilgilendiriyor.

Okulun rehberlik öğretmeni Fatma Ersay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, veliler ile köprü oluşturmak için başlattıkları projenin kısa süre köyde yankı bulduğunu belirterek, 400 velinin eğitimlere katıldığını söyledi.

Öğrencilerin okul saatleri dışında tehlikelerden uzak durması ve ders çalışmaları için gereken ev ortamının sağlanması için başlattıkları eğitim çalışması kapsamında ev ziyaretleri gerçekleştirdiklerini anlatan Ersay, "Hafta içi her gün onar kişilik veli grupları oluşturduk ve eğitim vermeye başladık. Projedeki amacımız, okula gelen öğrencilerin başarılı olabilmesi için önemli olan ev ortamı ve aile ortamının sağlanabilmesiydi. Proje, velileri okul ortamına ısındırmak ve anne ile öğrenci arasındaki iletişimi sağlayabilmekte de etkili oldu" dedi.

Velilerden Behice Enitür ise proje sayesinde çocuklarının gelişimi için yeni bilgilere sahip olduğunu ifade ederek, "Okulda iki öğrencim var. Buraya geldikten sonra çocuklarımla daha fazla ilgilenmeye başladım" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber