ÖSYM aynı tarihte iki sınav yaparak, mağduriyet oluşturmamalı

Aşağıda mühendis olmak için, TEF sonrasında bir yüksekokula yazılan ve DGS'yle mühendis olmaya çalışan bir ziyaretçimizin talebi bulunmaktadır.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 10 Haziran 2013 16:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
ÖSYM aynı tarihte iki sınav yaparak, mağduriyet oluşturmamalı

Merhabalar;

Bugün sizinde web sitenizde yayınladığınız haberde belirtildiği gibi ; Teknik Öğretmenler İçin Mühendislik Tamamlama Programları Giriş Sınavı 21 Temmuz da Ankara da yapılacak. Aynı tarihte yine 21 Temmuzda Dikey Geçiş Sınavı (DGS) yapılacaktır.

Teknik eğitim Fakültesi mezunuyum ayrıca Meslek Yüksek Okulu mezunuyum. Yıllarca Mühendislik olabilmek için uğraştım çabaladım ancak katsayı nedeniyle Mühendis olamadım. Katsayı sorunu nedeniyle ÖSS ' de bütün soruları doğru yapsam bile Mühendis olabilmem imkansızdı. Katsayı sorunu aşabilmek için Dikey Geçiş sınavına girmeye karar verdim. Dikey Geçiş sınavıyla Mühendis olabilmek adına 4 yıl Teknik Eğitim Fakültesi okuduktan sonra bir dünya masraf edip 2 yıllık Meslek Yüksek Okulunu bitirdim. (Dikey Geçiş sınavına sadece 2 yıllık Meslek Yüksek Okulu Mezunları alınmaktadır.) Meslek Yüksek okulu mezunlarına tanınan Dikey Geçiş hakkından yararlanmak için bu yıl DGS'ye girmeyi planladım. Yıl boyunca sürekli ders çalıştım ve sınava hazırlandım.

ÖSYM ve YÖK'ü aradım DGS ile Mühendislik Tamamlama sınavının aynı gün yapıldığını söyledim itirazımı dile getirdim bana iki sınavdan birini tercih edin dediler. Şimdi önümde iki yol var ve ben birini seçmek zorunda bırakılıyorum.Oysaki ÖSYM bugüne kadar aynı gün içinde iki farklı sınav yapmamıştır. Ben neye göre iki sınav arasında seçim yapacağım? Bir yanda daha ilk kez bu yıl açılan içeriği, kaç soru sorulacağı, kaç net yapmam gerektiği, kontenjanları bile belli olmayan kapalı kutu bir Mühendislik Tamamlama sınavı var. Öte yanda ise yıllardır yapılan, hangi konudan kaç soru geleceği belli, kaç net yapmam gerektiğini bildiğim, yıl boyunca çalıştığım emek verdiğim bir Dikey Geçiş Sınavı var. Mühendislik tamamlama yolunu seçersem 1 yıl üniversite eğitimi alıp Mühendis olabilecekken , Dikey Geçiş yolunu seçersem en az 2,5 yıl Üniversite okumam gerekecek.

Mühendislik Tamamlama sınavında belirsizlikler olmasa, güvenebilsem direk hiç düşünmeden ona girerdim. Fakat Mühendislik Tamamlama sınavının belirsizlikleri nedeniyle girip girmemekte tereddüt etmekteyim. Dikey Geçiş ve Mühendislik Tamamlama sınavları farklı günlerde yada aynı gün içinde birisi sabah diğeri öğleden sonra yapılsaydı her iki sınava da girip emeklerimi zayi etmemiş olacaktım. Sizlerden ricam lütfen bu konuyu haber yapın. Benim durumumda birçok kişi var herkes YÖK'ü ÖSYM'yi aradı ama ilgilenen bile olmadı.

Yener Akın

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber