Çağlayan'dan 91 öğrenciye 200'er lira

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Mersin'de okul birincisi 91 öğrenciye "karne hediyesi" olarak 200'er lira verdi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Haziran 2013 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Çağlayan'dan 91 öğrenciye 200'er lira

Çağlayan, MÜSİAD'ın düzenlediği "Eğitimde Başarı Töreni"nde yaptığı konuşmada, bir çok ülkenin doğalgaz ve petrol bakımından zengin ancak Türkiye'nin bunlardan yoksun olduğunu belirterek buna rağmen Türkiye'nin milletine, bayrağına ve birliğine bağlı, iyi ve saygın gençlerle gücüne güç kattığını söyledi.

Türkiye'nin dünyada ekonomiden siyasete ve sosyal hayata kadar hemen her alanda önemli başarılar elde ettiğini vurgulayan Çağlayan, salondaki gençlere seslenerek "Atalarımızdan miras almış olduğumuz ülkemizi biz 2023'e hazırlarken, 2023'te de Türkiye'nin yönetiminde söz sahipliğini siz bizlerden devralacaksınız. Siz gençler, umut ediyorum ki Türkiye'yi bizlerden daha iyi yerlere getirecektir" ifadelerini kullandı.

Üniversiteyi çok zor şartlarda okuduğunu anlatan Çağlayan, şöyle konuştu:

"Rahmetli babamdan şartları doğrultusunda yeterli desteği alamamıştım. Çünkü yoktu. O dönemde hazırlık kurslarına gitmeden, üniversiteyi çok yüksek puanla kazanmış bir ağabeyiniz olarak, eğitimi ve eğitime verilen desteği çok önemsiyorum. Söylememem gerektiğini biliyorum ancak söylemek zorundayım, bilhassa sanayicilikten geldiğim için ve geçmişte Allah'a çok şükürler olsun ki önemli bazı kazançlar elde ettiğim için, milletvekili olduğum günden bugüne kadar ben maaşımın tek kuruşuna el sürmedim. 6 yıldır almış olduğum milletvekili maaşımın tamamını burs isteyen öğrencilere veriyorum. Bunu da tabi ki imkanım var yapıyorum. İmkanım olmazssa yapamazdım.

Bundan dolayıdır ki hayatım el verdiği müddetçe, hayatta olduğum müddetçe her zaman eğitime destek vermenin arayışı içerisinde olacağım. Eğer kabul ederseniz buradaki 76 lise birincimiz ve diğer taraftan TÜBİTAK'ın her iki alanda geliştirmiş olduğu yarışmalarda birinci olan 91 gencimize, ben de bir karne harçlığı olarak, her bir gencimize Zafer Çağlayan olarak şahsi hesabımdan 200'er lira karne harçlığı vermek istiyorum. Bunu da bir ağabeyiniz olarak hediye ediyorum."

Bakan Çağlayan, konuşmasının ardından MÜSİAD yöneticilerine plaket, öğrencilere de Cumhuriyet altını hediye vererek, başarı belgelerini sundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber