'Unakıtan bombası'nı Unakıtan da yalanladı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Ocak 2006 23:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, bugün bir gazetede yer alan ve adına atfen "genel merkez inşaatı süren bir partinin genel başkanının hesabında muazzam para bulunduğu ve aynı partinin 150 milyon YTL'si olduğu" yönündeki haberin asılsız olduğunu bildirdi.

Unakıtan, yaptığı yazılı açıklamada, kendisinin bu şekilde herhangi bir açıklama ya da beyanatının bulunmadığını, bu tür haberlerin maksatlı bir biçimde gündeme getirilerek suni gündem oluşturulmaya çalışıldığını vurguladı.

Kemal Unakıtan, Vergi Usul Kanunu çerçevesinde vergi mahremiyeti sayılan böyle bir hususun, zaten açıklanamayacağını ifade etti.

Unakıtan bu arada, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın yazılı açıklamasıyla ilgili olarak, "sadece bir gazetenin asılsız haberine dayalı olarak, böyle bir açıklamanın olup olmadığını teyid etmeden, alelacele bir açıklama yapılmasını ve bu arada olayın başka bir siyasi tartışma zeminine çekilmek istenmesini yadırgadığını" belirtirken, bir siyasi parti genel başkanının gazete haberlerine dayalı siyaset yapmasını da üzücü bulduğunu kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber