Liseli öğrencilerden şairlere saygı gecesi

İzmir Salih Dede Lisesi öğrencileri I.geleneksel şair ve halk ozanları saygı gecesi konseri düzenledi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Haziran 2013 13:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Liseli öğrencilerden şairlere saygı gecesi

İzmir Salih Dede Lisesi öğrencileri I.geleneksel şair ve halk ozanları saygı gecesi konseri düzenledi.

Balçova Salih Dede Lisesi öğrencileri tarafından düzenlenen şair ve halk ozanlarına saygı gecesi İzmir Ekonomi Üniversitesi Anfi Tiyatrosunda gerçekleştirildi.

Saygı gecesi konserinde öğrenciler Yunus Emre'den

Neşet

Ertaş'a -Yahya

Kemal'den

Sabahattin Ali'ye-Ahmet Arif'ten

Cemal Süreyya'ya

kadar pek çok şair ve ozanın şiirleri ve bestelenen eserlerini seslendirdi. Saygı gecesinde Türk Edebiyatında yer alan önemli şair ve halk ozanlarının şiirleri öncelikle okundu.Daha sonra türkü konseri gerçekleştirildi.

Saygı gecesi ile ilgili bilgi veren Okul Müdürü Mehmet Öztürk toplumsal ve sanatsal kültürümüzün vazgeçilmez unsurları olan şair ve halk ozanlarımızın değerlerini ortaya koymak amacıyla üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirmeye çalıştıklarını,kültür ve sanata her zamankinden daha fazla katkıda bulunmayı sürdüreceklerini belirtti. Saygı gecesinin koordinasyonunu sağlayan Edebiyat öğretmeni Meliha Köroğlu şair ve halk ozanlarına saygı konserinin verilmesi için bir yıldır hazırlık yaptıklarını, saygı gecesine her yıl tekrarlayarak geleneksel hale dönüştüreceklerini söyledi.

Saygı gecesinde sahneye çıkarak şair ve halk ozanlarının bestelenmiş şiirlerini seslendiren öğrenciler ise konser için aylardır yoğun bir emek harcadıklarını halk türkülerini genç kuşaklara sevdirmek amacıyla yola çıktıklarını ve sonuçtan çok mutlu olduklarını dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber