Kars'ta kentsel dönüşüm projesi

Kars'ta Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında temeli atılarak yapımına 31 Mayıs 2013 tarihinde başlanan konutlar hızla yükseliyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Haziran 2013 22:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kars'ta kentsel dönüşüm projesi

Kars'ta Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında temeli atılarak yapımına 31 Mayıs 2013 tarihinde başlanan konutlar hızla yükseliyor.

Vatandaşların doğdukları, büyüdükleri ve acı tatlı hatıralarının bulunduğu mahallelerinde daha güzel ve sağlıklı konutlarda yaşamlarını sürdürmeleri sağlamak mantığıyla Atatürk ve Bayrampaşa Mahallelerinde çok güzel konutlar yapılacağını ifade eden Başkan Bozkuş; "10 gün önce temel atarak başlattığımız proje hızla devam ediyor. Gördüğünüz gibi ilgili firma hızlı çalışıyor. Şu anda 4-5 katları çıkılan konutlar var. Bu şekilde devam eder ise kısa sürede vatandaşlarımız evlerine kavuşacak" dedi.

"Bayrampaşa VE ATATÜRK MAHALLELERİNDE KONUTLAR YÜKSELİYOR"

Kars'ta yıllarca gece kondu, derme çatma ve sağlıksız koşullarda yaşamlarını sürdüren vatandaşlara daha sağlıklı ve modern koşullarda yaşamlarını sürdürmeleri için seferber olduklarının altını çizen belediye Başkanı Nevzat Bozkuş; "AK Parti iktidarının nimetlerinden ziyadesiyle yararlanıyoruz. Hükümetimizin başlattığı Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında birçok ilimizde olduğu gibi Kars'ta konutlar yapılıyor. Gerek merkezi hükümetimiz, gerek milletvekillerimiz ve gerekse biz belediye olarak Kars'ta son 50 yılda yapılmayan çalışmaları yaptık.

İşte Kars, her anlamda şantiyeye döndü. Kent girişi ve çıkışı, cadde ve sokaklarımızda çok yönlü çalışmalar yapıyoruz.

Bunlara ilaveten Kentsel Dönüşüm Projesi'nde binalarımız yükseliyor. Bu bizler gibi Karslıları da heyecanlandırıyor. Çünkü Atatürk ve Bayrampaşa Mahallesi Kars'ın en hakim ve yüksek yeri olacak. Burada yaşayanlar Kars'ı kuşbakışı izleyecek. Buranın seyrine doyum olmayacak" diye konuştu.

"KISA SÜREDE TAMAMLANMASI İÇİN İLGİLİ FİRMA YOĞUN ÇABA SARFEDİYOR"

8 ayı kış olan ve inşaat sezonun çok kısa sürdüğü bir kentte yaşamanın olumsuzluklarına rağmen bu kısa sürede çok iş yapmaya çalıştıklarını ifade eden Kars'ın AK Partili başarılı Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş; "Kars değişiyor. Bunu görmek mümkün. Biz burada kısa sürede uzun vadeli işler yaptık. Halen daha yağmurlar yağıyor. Buna rağmen çalışmalarımız devam ediyor. Batı da Mart'ta başlayan inşaat sezonu Kars'ta Haziran sonunda başlıyor. Buna rağmen, çok yol aldık. Kıt imkanlarda her noktada çalışma yapıyoruz. Ben özellikle TOKİ çalışanlarına ve ilgili firma yetkililerine teşekkür ediyorum. Hızlı çalışıyorlar. Kısa sürede 10 günlük bir sürede gözle görülür ilerleme sağladılar. Bazı konutlar kat sayısı olarak tamamlanmak üzere bu şekilde devam ederse vatandaşlarımız evlerine kısa sürede kavuşacak. Biz hedefimiz belirleyerek göreve geldik. Bugün gelinen nokta çok şükür Kars'ın birçok sorun ve sıkıntısını çözdük. Çözmeye de devam ediyoruz. Her şey Kars ve Karslılar için, daha güzel, daha modern,

daha gelişmiş bir Kars için hemşerilerimizle el ele, birlik beraberlik içerisinde çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Kars Belediye Başkanlığı'nca TOKİ'ye yaptırılan konutlardan bazılarının 4-5 kat betonu atılarak çıkıldı. Konutlar tamamlandığında hak sahiplerine 698 adeti verilecek. Kalan konutların ise TOKİ tarafından vatandaşlara satışı yapılacak.

Bayrampaşa ve Atatürk Mahallesi'nde yapılan konutlarda;

okul, park ve bahçe, sosyal donatılar, otopark, alışveriş merkezleri ve spor alanları bulunacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber